Siera cepumi ar garšaugiem
Pikanti un trausli cepumi. Un ļoti garšīgi.
Pikanti un trausli cepumi. Un ļoti garšīgi.
Sastāvdaļas:
- 150 g siera (Holandes, Krievijas)
- 100 g sviesta
- 300 g miltu
- pustējkarote cepamā pulvera
- 100 ml piena
- pustējkarote sāls
- svaigi vai kaltēti garšaugi pēc vēlēšanās - dilles, pētersīļi, baziliks vai citi (mana izvēle - kaltēti maurloki)
Pagatavošana.
- Sieru sarīvē uz rupjās rīves.
- Pievieno gabaliņos sagrieztu sviestu, pienu, sāli, sasmalcinātus garšaugus, iesijā miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri, un samīca viendabīgu mīklu.
- Uz darba virsmas uzkaisa mazliet miltu un izveltnē mīklu.
- Pēc patikas izspiež formu un cepumus liek uz plātī ieklāta cepampapīra. Cep 180 grādos ~20 minūtes.
Siera cepumi ar
sēkliņām
Sastāvdaļas:
- 150 g cietā siera (man bija Džiugas)
- 100 g mīksta sviesta
- 150 g miltu
- 2-3 ēdamkarotes saldā krējuma
- naža gals sodas
- ola cepumu pārsmērēšanai
Siera cepumi ar sēkliņām |
Pagatavošana
- Uz smalkās rīves sarīvē sieru, pievieno sviestu, saldo krējumu, iesijā miltus ar sodu un sajauc viendabīgu mīklu.
- Izveltnē un ar glāzīti izspiež ripas.
- Liek uz plāts, pārsmērē ar sakultu olu un pārkaisa sēkliņas (ķimenes, sezamsēkliņas, magones vai citas pēc savas gaumes, es izmantoju piecu sēklu maisījumu).
- Cep 10-12 minūtes 180 grādos.
Siera cepumi ar
papriku
Sastāvdaļas:
- 200 g cietā siera
- 70 g sviesta
- 120 g miltu
- 1 tējkarote paprikas
- šķipsniņa čili (nav obligāti)
- nedaudz jūras sāls - pārkaisīšanai
Pagatavošana.
- Uz smalkās rīves sarīvē sieru, sajauc kopā ar sviestu, miltiem un garšvielām.
- Kārtīgi samīca un izveltnē desiņu, ietin to pārtikas plēvē un liek ledusskapī vismaz uz stundu (ātrākam rezultātam var ielikt saldētavā uz pusstundu).
- Pēc tam to sagriež iespējami plānākās ripās un liek uz cepamplāts, kurā ieklāts cepamais papīrs, pārkaisa ar jūras sāli.
- Cep 180 grādos 12-15 minūtes vai līdz cepumi zeltaini brūni.
Autore: Gunta
Liepiņa
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru