Greipfrūti
attīra organismu no sārņiem. Endīviju salāti satur maz kaloriju un daudz
vitamīnu un minerālvielu, it īpaši kalciju, kāliju, fosforu, A, B1, B2 un C
vitamīnus. Endīvijas ir ideāls fitnesa ēdiens vielmaiņas uzlabošanai.
Mango satur ne tikai enzīmus, minerālvielas un vitamīnus,
bet arī ļoti daudz A vitamīna (karotīna), kas veicina ādas šūnu atjaunošanos un
ir nepieciešams redzes spēju nodrošināšanai. Savukārt āboliem piemīt
uzmundrinoša iedarbība, un tie arī veicina gremošanu.
Āboli satur tādus vērtīgus vitamīnus kā C, B1, B2, B6 un
E. Papildus vērtīgām minerālvielām un mikroelementiem tie satur arī augu
polifenolus - vielas, kas attīra organismu un pasargā šūnas no šūnām kaitīgajām
vielām. Bez tam, ik dienu apēdot pa ābolam, tiek stiprinātas plaušas!
Eksotiskie multivitamīnu salāti
Sastāvdaļas
- 1 sārtais greipfrūts
- 2 apelsīni
- 2 kivi
- 1 mango (pēc iespējas mīkstāks)
- 1/2 papaijas
- 1/4 ananāsa
- 20 g brūnā cukura
- 1/8 l saldā baltvīna
- 2 olu dzeltenumi
- 2 ēd.k. pūdercukura
- 100 ml marakudžas sīrupa
- dažas piparmētru lapiņas
- Greipfrūtu un apelsīnus nomizo un izspiež sulu. Nomizotos kivi sagriež ripiņās, nomizoto mango – šķēlītēs.
- Papaiju pārgriež uz pusēm un iztīra no sēklām un sagriež to mazos gabaliņos. Ananāsa mīkstumu sagriež gabalos un visu sajauc kopā.
- Cukuru savāra sīrupā kopā ar 3 ēd.k. baltvīna, tad pievieno pārējo vīnu. Šo šķidrumu pārlej augļiem un ļauj 1 stundu nostāvēties.
- Olas dzeltenumu sajauc ar cukuru un sīrupu un sakuļ ar putojamo slotiņu virs karstas ūdens peldes tik ilgi, kamēr veidojas krēmīgas putas.
- Gatavo mērci pie augļiem var pasniegt karstu vai aukstu. Salātus var garnēt ar piparmētru lapām.
Endīviju salāti ar greipfrūtu un fenheli
Sastāvdaļas
- 150 g greipfrūta
- 50 g svaigu mārrutku
- 2 ēd.k. (ar kaudzi) mandeļu skaidiņu
- 3 ēd.k. baltvīna etiķa
- 1 šķipsniņa brūnā cukura
- 2 ēd.k. kviešu asnu eļļas
- 1 šķipsniņa sāls ar jodu
- 1 šķipsniņa balto piparu
- 2 ēd.k. svaigi spiestas apelsīnu sulas
- 200 g endīviju lapu salātu
- 250 g zaļa fenheļa
- Nomizo greipfrūtu un notīra arī balto mizas slāni. Izgriež mīksto daļu (t.d. fileju) starp sadalošajām miziņām, savācot sulu trauciņā, bet fileju atliekot uz šķīvja.
- Notīra un smalki sarīvē mārrutku un samaisa to ar iztecējušo greipfrūta sulu.
- Grauzdē mandeļu skaidiņas pannā bez taukiem, kamēr tās kļūst zeltaini brūnas.
- Mārrutku masu sajauc ar etiķi, cukuru, eļļu, sāli un pipariem. Šai mērcei pievieno apelsīnu sulu.
- Nomazgā endīvijas salātus un ļauj tiem kārtīgi nožūt. Sagriež ēšanai paredzētos gabaliņos.
- Fenheļa gumu sagriež uz pusēm un izgriež cieto viduci. Sagriež fenheli plānās strēmelēs.
- Salātus, fenheli un greipfrūta fileju izkārto uz šķīvjiem. Pārlej ar mērci.
Fitnesa dzēriens
Sastāvdaļas
- 200 g ābolu
- 200 g nomizotu apelsīnu
- 50 g nomizotu citronu
Sagriež augļus mazos gabaliņos. Ievieto tos miksera
traukā un miksē 2 minūtes. Lai atvairītu nogurumu un uzlabotu gremošanu, šo
sulu jādzer katru dienu pirms ēšanas.
Avots: www.delfi.lv
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru