30.09.13

Kokosriekstu piena zupa ar Tofu sieru


Sastāvdaļas:
  • 240 g Ķīnas olu nūdeļu
  • 4 ēd.k. sezama eļļas
  • 4 ēd.k. vīnogu kauliņu eļļas
  • 500 g vistas filejas, sagriezta nelielos kubiņos
  • 2 ēd.k. balti pastas
  • 1 tējk. tamarinda pastas
  • 2 tējk. smalki sarīvēta ingvera
  • 1 tējk. sarīvētas laima miziņas
  • 4 tējk. smalki sakapāta ķiploka
  • 1 tējk. jūras sāls
  • 1/2 čili, sagriezts plānās strēmelītēs
  • 200 ml kokosriekstu piena
  • 800 ml vistas buljona
  • 160 g cukurzirņu
  • 240 g tofu siera


Kokosriekstu piena zupa ar Tofu sieru

Pagatavošana:
  1. Pannā sakarsē abas eļļas. Pievieno vistas gabaliņus. Apcep 3–4 minūtes, līdz gabaliņi kļuvuši viegli zeltaini. Pēc tam pievienobalti pastu, tamarinda pastu, ingveru, laimu, čili. Visu samaisi un pacep 2 minūtes.
  2. Tad pielej kokosriekstu pienu, buljonu un pieliec zirnīšus. Vāri aptuveni 20 minūtes, līdz zirnīši ir gatavi.
  3. Tikmēr uzvāri nūdeles un, kad tās gatavas, nokās, noskalo un vari samaisīt ar nedaudz eļļas.
  4. Kad zupa gatava, pasniedz, bļodā liekot nūdeles, pārlejot ar zupu un virsū uzliekot Tofu siera gabaliņus.

Aromātiska, sildoša, maigi pikanta, bet, ja pieliksi vairāk čili, var būt ļoti pikanta zupa, kas ideāli sasildīs aukstās dienās.

Labu apetīti!

Vairāk par Tofu sieru lasi šeit: http://www.inrossa.eu/2013/09/tofu-siers-kina.html


Nav komentāru: