12.09.13

Vistu aknu pastēte

Sastāvdaļas
  • 500-600 g vistu akniņas
  •  sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 20 g brendija vai ruma
  • sāls,
  • baltie pipari
  • muskatrieksts
  • eļļa cepšanai
  • 100 g sviesta

Vistu aknu pastēte
Pagatavošana

  1. Vistu akniņas attīra no plēvēm, pārlej ar aukstu ūdeni un atstāj pusstundu mērcēties. 
  2. Sīpolu un ķiploku sasmalcina, viegli apcep, pievieno nosusinātas akniņas un uz straujas uguns apcep tā, lai apkārt tās būtu zeltaini brūnas, bet iekšā - rozā. Nogriež uguni, akniņām pārlej brendiju un aizdedzina. Atstāj akniņas nedaudz atdzist.
  3. Sviestu sagriež nelielos gabaliņos, pievieno akniņas, pieber sāli, piparus, muskatriekstu un visu sablendē viendabīgā masā.

Nav komentāru: