Sastāvdaļas
- 2 vistas filejas
- 4 ķiploka daiviņas
- 1 burkāns
- 2-4 plānas šķēles siers
- 1 tējk. karija pulvera
- 4 ēdk. margarīna
- sāls pēc nepieciešamības
Ar burkāniem pildīta vistas fileja |
Pagatavošana:
Sagatavo nepieciešamo. Ieslēdz cepeškrāsni uz 250 grādiem,
lai iesilst. Cepešpannu izklāj ar folliju. Vienmērīgi nosmērē folliju ar
margarīnu.
Sagatavo produktus. Kjiploka daiviņas izspied ar ķiploku
spiedi vai sarīvē uz smalkās rīves. Burkānu nomazgā, nomizo un sarīvē uz
smalkās rīves. Sajauc burkānus kopā ar ķiplokiem. Ja vēlies, pievieno nedaudz
sāls. Vistas fileju pārgriez šķērsām uz pusēm. Katrai pusītei no griezuma puses
ar asu nazi uzmanīgi iegriez dziļumā “kabatiņu”. Seko, lai vistas fileja netiktu
pārgriezta uz pusēm.
Pildi fileju un cep. Iegrieztajās “kabatiņās” ieliec pikuci
margarīna un bagātīgi sapildi burkānu-ķiploku maisījumu. Rūpīgi saspied
griezuma maliņu, nepieciešamības gadījumā var aizspraust ar kokteiļu iesmiņu
(zobu bakstāmie arī der). Liec pildītās fileju pusītes uz follijas. Katrai
filejai uzkaisi virsū nedaudz karija (apmēram ¼ tējkarotes), uzliec virsū
nelielu piciņu margarīna un pārklāj ar ļoti plāni sagrieztu siera šķēli. Liec
cepešpannu pa vidu cepeškrāsnij un cep 250 grādu karstumā 20-25 minūtes,
atkarībā no filejas lieluma. Atceries – cepot ilgāk par 25 minūtēm, vistas gaļa
kļūs sausa!
Pasniedz. Gatavo vistas fileju var pasniegt gan ar
kartupeļiem, gan pastu, gan rīsiem un dažādiem svaigajiem salātiem. Kārto
vistas filejas blakus garnējumam. Garnējumam pāri pārlej uz cepešpannas
sakrājušos šķidrumu.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru