09.04.14

Gaļas bumbiņas kārtainajā mīklā


Sastāvdaļas:
  • 500 gr. maltā gaļa
  • 500 gr.gatava kārtainā mīkla
  • 1-2 gb. olas dzeltenumi
  • 1 gb.sīpols
  • 1 daiviņa ķiploks
  • sāls un pipari pēc garšas

Gaļas bumbiņas kārtainajā mīklā
Pagatavošana
  1. Ķiploka galviņu izlaiž caur spiedi.(sasmalcina)
  2. Sīpolu smalki sasmalcina,tad garšaugus pievieno gaļai. Pievieno piparus un sāli. Veido maltās gaļas bumbiņas.
  3. Izklāj kārtaino mīklu un sagriež strēmelēs, ne lielākas par 0.5 cm. Sagrieztās strēmeles apritina ap izveidotajām maltās gaļas bumbiņām. 
  4. Olu dzeltenumus sakuļ un ar tiem apsmērē gatavās bumbiņas. 
  5. Ņemam miltus un pārkaisām cepešpannu, tad sagatavotās bumbiņas liekam uz cepešpannas. 
  6. Cepam apmēram 20 - 25 minūtes, 180 grādu temperatūrā.



Nav komentāru: