01.04.14

Avokādo un bumbieru kūka

Sastāvdaļas :
Biskvītam
  • 50g Lobītas ķirbju sēklas 
  • 50g Zaļās pistācijas 
  • 100g Indijas rieksti 
  • 200g Dzeltenās rozīnes 
Krēmam un kūkai
  • 4 gab. Kivi 
  • 4 gab. Avokado 
  • 4 gab. Bumbieri 
  • 2 ēdk. Medus 
  • 1 gab. Laims 
Dekoram
250 g Svaigas vai saldētas ogas pēc izvēles 
Avokādo un bumbieru kūka

Pagatavošana:
Pagatavošana laiks: 15 minūtes + 2 stundas saldētavā
Porcija: 8 cilvēkiem
  1. Gatavo biskvītu - sablenderē vai samal riekstus, ķirbju sēklas, pievieno rozīnes, turpini malt līdz izveidojās ķepīga masa;
  2. Ņem tortes formu 22 cm diametrā un ieklāj cepamo papīru;
  3. Liec sablenderēto masu veidnē, veido kūkas pamatu;
  4. Notīri kivi un sagriez plānās šķēlītēs, kārto pa virsu biskvītam;
  5. Gatavo krēmu – notīri bumbierus un avokado, sablenderē ar medu un laima sulu;
  6. Lej kūkas formā un liec saldētavā uz 2 stundām, lai krēms atdziest un kļūst līdzīgs saldējumam.
Kūku pasniedz ar svaigām vai saldētām ogām.

Receptes autors - Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis.

Nav komentāru: