Sastāvdaļas:
- 450 g aveņu (var būt saldētas)
- 200 g cukurs
- 200 g olu baltumu
- 200 g saldā krējuma
- 10 g želatīna
- pūdercukurs
No zefīra masas veido izvēlētās figūriņas |
- Ogas nomazgā, pēc tam izberž caur sietu. Pievieno cukuru un vāra, nepārtraukti maisot, līdz masa sabiezē.
- Sakuļ atdzesētus olu baltumus un pievieno ogu masai. Pievieno izšķīdinātu želatīnu (želatīna lietošanas instrukcijai jābūt uz paciņas), visu rūpīgi samaisa.
- Atsevišķi saputo saldo krējumu un pēc tam lēnām pievieno zefīru masai.
- Sagatavo izvēlētu trauku, tā apakšu nokaisa ar pūdercukuru un tad ne pārāk biezā kārtā ielej zefīra masu. Pūdercukuru pārkaisa arī zefīra masai pa virsu. Liek atdzesēties ledusskapī aptuveni uz 2-3 stundām.
- Pēc tam no zefīra masas veido izvēlētās figūriņas (var izmantot, piemēram, piparkūku formiņas).
Aveņu zefīrs |
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru