03.04.14

Aveņu zefīrs

Sastāvdaļas:
  • 450 g aveņu (var būt saldētas)
  • 200 g cukurs
  • 200 g olu baltumu
  • 200 g saldā krējuma
  • 10 g želatīna
  • pūdercukurs

No zefīra masas veido izvēlētās figūriņas
 Pagatavošana:
  1. Ogas nomazgā, pēc tam izberž caur sietu. Pievieno cukuru un vāra, nepārtraukti maisot, līdz masa sabiezē.
  2.  Sakuļ atdzesētus olu baltumus un pievieno ogu masai. Pievieno izšķīdinātu želatīnu (želatīna lietošanas instrukcijai jābūt uz paciņas), visu rūpīgi samaisa.
  3.  Atsevišķi saputo saldo krējumu un pēc  tam lēnām pievieno zefīru masai.
  4.  Sagatavo izvēlētu trauku, tā apakšu nokaisa ar pūdercukuru un tad ne pārāk biezā kārtā ielej zefīra masu. Pūdercukuru pārkaisa arī zefīra masai pa virsu. Liek atdzesēties ledusskapī aptuveni uz 2-3 stundām.
  5.  Pēc tam no zefīra masas veido izvēlētās figūriņas (var izmantot, piemēram, piparkūku formiņas).
Aveņu zefīrs

Nav komentāru: