05.04.14

Svaigēdāju siera kūka

Sastāvdaļas :


Pamatnei:
  • 1,5 gl. mandeles (2h mērcētas ūdenī)
  • 1,5 gl. dateles
  • 1/2 gl. kokosriekstu skaidiņas
  • 50g rozīnes
Pildījumam:
  • 3 gl. Indijas rieksti (nakti mērcēti ūdenī)
  • 3 citronu sula
  • 2/3 gl. kokosriekstu eļļas (izkausēta)
  • 2/3 gl. agaves sīrups
  • 2 gl. zemenes
Virskārtai:
  • 200 g zemenes,  karambola dekorēšanai
  • Saldinātājs pēc garšas


Svaigēdāju siera kūka
Pagatavošana:
  1. Mandeles un dateles virtuves kombainī samaļ smalkā, lipīgā masā.
  2. Kokosriekstu skaidiņas ieber 24 cm diametra pannā un izlīdzina pa visu pamatu. Liek virsū samalto masu un rūpīgi  izlīdzina. Pannu apsedz ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī.
  3. Virtuves kombainī liek izmērcētos indijas riekstus, citronu sulu, kokosriekstu eļļu, agaves sīrupu. Maļ līdz izveidojas viendabīgs biezenis. 
  4. 2/3 no visas masas liek pannā un ar lāpstiņu izlīdzina. Atlikušajai masai pievieno zemenes un samaļ līdz veidojas viendabīga masa ko uzliek virsū iepriekšējai kūkas kārtai.
  5. Pannu apsedz ar pārtikas plēvi un uz apmēram trim-četrām stundām ieliek saldētavā. 10 minūtes pirms pasniegšanas izņem ārā un dekorē ar svaigām zemenēm un karambolu.
Avots: vegan.lv

Nav komentāru: