Sastāvdaļas :
Pagatavošana:
Pamatnei:
- 1,5 gl. mandeles (2h mērcētas ūdenī)
- 1,5 gl. dateles
- 1/2 gl. kokosriekstu skaidiņas
- 50g rozīnes
Pildījumam:
- 3 gl. Indijas rieksti (nakti mērcēti ūdenī)
- 3 citronu sula
- 2/3 gl. kokosriekstu eļļas (izkausēta)
- 2/3 gl. agaves sīrups
- 2 gl. zemenes
Virskārtai:
- 200 g zemenes, karambola dekorēšanai
- Saldinātājs pēc garšas
Svaigēdāju siera kūka |
- Mandeles un dateles virtuves kombainī samaļ smalkā, lipīgā masā.
- Kokosriekstu skaidiņas ieber 24 cm diametra pannā un izlīdzina pa visu pamatu. Liek virsū samalto masu un rūpīgi izlīdzina. Pannu apsedz ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī.
- Virtuves kombainī liek izmērcētos indijas riekstus, citronu sulu, kokosriekstu eļļu, agaves sīrupu. Maļ līdz izveidojas viendabīgs biezenis.
- 2/3 no visas masas liek pannā un ar lāpstiņu izlīdzina. Atlikušajai masai pievieno zemenes un samaļ līdz veidojas viendabīga masa ko uzliek virsū iepriekšējai kūkas kārtai.
- Pannu apsedz ar pārtikas plēvi un uz apmēram trim-četrām stundām ieliek saldētavā. 10 minūtes pirms pasniegšanas izņem ārā un dekorē ar svaigām zemenēm un karambolu.
Avots: vegan.lv
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru