05.04.14

Gribi biezpiena sieriņus? Uztaisi pats!

Glazētie biezpiena sieriņi 


Sastāvdaļas:
  • 4 biezpiena paciņas
  • 200-300gr. tumšās šokolādes
  • 40gr. sviesta
  • 2 paciņas vaniļas cukura
  • 3 paciņas saldā krējuma cietinātāju
  • 2 ēd.k. saldā krējuma
  • 2 ēd.k. iebiezinātā piena ar cukuru
  • citrons

Pagatavošana:
  1. Biezpienu liekam bļodā un sablendējam, samaļam vai izberžam caur sietu. Jo masa viendabīgāka, jo labāk.
  2. Kad biezpiens ir viendabīgā masā, pievieno vaniļas cukuru, 2 ēdamkarotes saldā krējuma un 2 ēdamkarotes iebiezinātā piena. Visu sablendē vai ar mikseri sakuļ viendabīgā masā.
  3. Pēc tam pievieno 1 paciņu putukrējuma biezinātāju. Tā sastāvā ir glikoze un ciete.
  4. Visu kārtīgi samaisām.
  5. Izberam stindzinātāju un šķīvīša. Liekam pikuci biezpiena masas un uzmanīgi apvīļājam izveidojot sevis iedomāto formu. 
  6. Pēc tam kārtojam uz dēlīša kas noklāts ar cepamo papīru. Kad visi sieriņi sagatavoti, tos uz 1h liekam ledusskapī.
  7. Pēc stundas gatavojam šokolādes glazūru. ūdens peldē izkausējam sviestu, beram klāt šokolādi un izkausējam līdz masa ir viendabīga.
  8. Pagaidām līdz masa nedaudz padziest, tā lai tā ir remdena. Un pa vienam sieriņam gremdējam iekšā. Un tā ķēpājāmies kamēr visi sieriņi ieguvuši smuku šokolādes glazūru. Glazūra diezgan ātri sacietē. 
  9. Kad visi ir apklāti ar glazūru, liekam ledusskapī sacietēt.

No šī daudzuma sanāk 16 palieli sieriņi, ja taisītu mazākus, tad sanāktu 20 - 25. Masai var pievienot riekstus, šokolādi, ogas. Rūgtā šokolāde ideāli iederas.

Glazētie biezpiena sieriņi 

Sastāvdaļas:

  • 400 g biezpiena
  • 25 g sviesta
  • 25 ml saldā krējuma
  • 100 - 150 g pūdercukurs
  • 100 g šokolādes

 Pagatavošana:
  1. Sajauc biezpienu ar pūdercukuru un saldo krējumu.
  2. Izveido bumbiņas un liek uz 15 minūtēm saldētavā. Tikmēr pagatavo glazūru.
  3. Izkausē šokolādi un sviestu, tad biezpiena bumbiņas no visām pusēm apmērcē šokolādē.
Biezpiena sieriņus liek ledusskapī



Saldais biezpiena sieriņš
 Sastāvdaļas:
  • 400 g biezpiena (vēlams negraudaina)
  • 400 g šokolādes 
  • vaniļas cukurs
  • cukurs
Pagatavošana:
  1. Biezpienu sajauc ar cukuru viendabīgā masā.
  2. Uz trauka uzklāj cepampapīru un veido biezpiena sieriņus.
  3. Šokolādi izkausē ūdens peldē.
  4. Ar to pārlej vienu sieriņa pusi. Liek saldētavā uz 10 min.
  5. Pagriež otrādi un aplej ar atlikušo šokolādi. 
  6. Liek ledusskapī uz aptuveni 30 min kamēr šokolāde sacietē.


Nav komentāru: