Glazētie biezpiena sieriņi
Sastāvdaļas:
- 4 biezpiena paciņas
- 200-300gr. tumšās šokolādes
- 40gr. sviesta
- 2 paciņas vaniļas cukura
- 3 paciņas saldā krējuma cietinātāju
- 2 ēd.k. saldā krējuma
- 2 ēd.k. iebiezinātā piena ar cukuru
- citrons
Pagatavošana:
- Biezpienu liekam bļodā un sablendējam, samaļam vai izberžam caur sietu. Jo masa viendabīgāka, jo labāk.
- Kad biezpiens ir viendabīgā masā, pievieno vaniļas cukuru, 2 ēdamkarotes saldā krējuma un 2 ēdamkarotes iebiezinātā piena. Visu sablendē vai ar mikseri sakuļ viendabīgā masā.
- Pēc tam pievieno 1 paciņu putukrējuma biezinātāju. Tā sastāvā ir glikoze un ciete.
- Visu kārtīgi samaisām.
- Izberam stindzinātāju un šķīvīša. Liekam pikuci biezpiena masas un uzmanīgi apvīļājam izveidojot sevis iedomāto formu.
- Pēc tam kārtojam uz dēlīša kas noklāts ar cepamo papīru. Kad visi sieriņi sagatavoti, tos uz 1h liekam ledusskapī.
- Pēc stundas gatavojam šokolādes glazūru. ūdens peldē izkausējam sviestu, beram klāt šokolādi un izkausējam līdz masa ir viendabīga.
- Pagaidām līdz masa nedaudz padziest, tā lai tā ir remdena. Un pa vienam sieriņam gremdējam iekšā. Un tā ķēpājāmies kamēr visi sieriņi ieguvuši smuku šokolādes glazūru. Glazūra diezgan ātri sacietē.
- Kad visi ir apklāti ar glazūru, liekam ledusskapī sacietēt.
No šī daudzuma sanāk 16 palieli sieriņi, ja taisītu mazākus,
tad sanāktu 20 - 25. Masai var pievienot riekstus, šokolādi, ogas. Rūgtā
šokolāde ideāli iederas.
Glazētie biezpiena sieriņi
|
Sastāvdaļas:
- 400 g biezpiena
- 25 g sviesta
- 25 ml saldā krējuma
- 100 - 150 g pūdercukurs
- 100 g šokolādes
Pagatavošana:
- Sajauc biezpienu ar pūdercukuru un saldo krējumu.
- Izveido bumbiņas un liek uz 15 minūtēm saldētavā. Tikmēr pagatavo glazūru.
- Izkausē šokolādi un sviestu, tad biezpiena bumbiņas no visām pusēm apmērcē šokolādē.
Biezpiena sieriņus liek ledusskapī
Saldais biezpiena sieriņš |
Sastāvdaļas:
- 400 g biezpiena (vēlams negraudaina)
- 400 g šokolādes
- vaniļas cukurs
- cukurs
- Biezpienu sajauc ar cukuru viendabīgā masā.
- Uz trauka uzklāj cepampapīru un veido biezpiena sieriņus.
- Šokolādi izkausē ūdens peldē.
- Ar to pārlej vienu sieriņa pusi. Liek saldētavā uz 10 min.
- Pagriež otrādi un aplej ar atlikušo šokolādi.
- Liek ledusskapī uz aptuveni 30 min kamēr šokolāde sacietē.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru