Sastāvdaļas:
- 1 glāze pupiņu,
- 100 g žāvēta speķa,
- 2 sīpoli,
- 1 burkāns,
- 3 tomāti,
- 1 zaļā paprika,
- 100 g ķiploku desas,
- 4–5 daiviņas ķiploka,
- 1/2 tējk. maltu ķimeņu,
- 1/4 tējk. kaltēta majorāna,
- 1/2 tējk. maltu smaržīgo piparu,
- 3–4 zariņi pētersīļu,
- 2 zariņi koriandra,
- naža gals Kajenas piparu.
Pupiņu zupa |
Pagatavošana:
- Pupiņas noskalo un uz 12 stundām iemērc vārošā ūdenī.
- Ūdeni pēc mērcēšanas neizlej, jo tajā vārīs zupu.
- Burkānus sagriež pusripiņās, tomātus – plānās daiviņās, papriku – plānās strēmelītēs, bet sīpolu – plānās pusripiņās.
- Koriandru un pētersīļus sasmalcina, ķiploku izspiež ar ķiploku spiedi. Pupiņas vāra uz lēnas uguns, uzreiz pievieno burkānus.
- Gabaliņos sagrieztu žāvēto speķi apcep uz pannas, līdz tas kļūst caurspīdīgs, pievieno sīpolus, pusi paredzēto smaržīgo piparu un sāli pēc garšas. Pievieno tomātus, cep līdz pusgatavībai, tad pievieno papriku.
- Cep kādas 15 minūtes uz vidējas uguns, kamēr iztvaiko liekais šķidrums. Pannas saturu liek katlā pie pupiņām.
- Pievieno maltās ķimenes, smaržīgos piparus, Kajenas piparus, kaltēto majorānu, sāli pēc garšas un zupu turpina vārīt 15–20 minūtes.
- Nobeigumā virumam pievieno smalki sagrieztu ķiploku desu un izspiestos ķiplokus, divas trešdaļas no zaļumiem un vēl pavāra 2 minūtes.
- Pasniedzot zupu, var pielikt skābo krējumu un pārkaisīt sasmalcinātus zaļumus.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru