Sastāvdaļas:
- 9 olas,
- 3 glāzes cukura,
- 3 glāzes miltu,
- 1–1,5 kg ābolu,
- 4 ēd.k. skābā krējuma,
- kanēli, sviestu un rīvmaizi.
Ābolu šarlote |
Pagatavošana:
- Miltus, cukuru, olas un skābo krējumu sajauc viendabīgā maisījumā.
- Ābolus nomizo un sagriež kubiciņos. Formu ieziež ar sviestu, apkaisa ar rīvmaizi un kārto ābolu kubiciņus 4–5 cm biezumā.
- Pārlej mīklu (tai nav obligāti jānosedz āboli) un cep cepeškrāsnī 160–180 grādu temperatūrā, līdz mīkla kļūst zeltaini brūna. Kad kūka gatava, virsu pārkaisa ar pūdercukuru vai kanēli.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru