22.07.14

Aveņu kūka

Sastāvdaļas:

  • 100g miltu
  • 100g cukuru
  • 100g sviesta
  • 2 olas
  • 1 tējkarote cepampulvera
  • šķipsniņa sāls
  • 200g skābā krējuma
  • 2 ēd.k. cukura 
  • ēd.k. vaniļas cukura
  • avenes
  • pūdercukurs pārkaisīšanai

Aveņu kūka
Pagatavošana:
Mīkstu sviestu sakuļ ar cukuru, pa vienai pieliek olas, tad miltus un cepampulveri.
Mīklu izlīdzina cepamformā (24cm), kura iesmērēta ar sviestu. Cep 200 grādos gatavu. Gatavību pārbauda ar kociņu.
Krēmam skābo krējumu sakuļ ar cukuru un vaniļas cukuru. Krēmu liek uz atdzisušā biskvīta, uz tā bagātīgi liek avenes, pārkaisa ar pūdercukuru.
Aveņu vietā var izmantot citas ogas.

Nav komentāru: