20.07.14

Ukraiņu borščs

Sastāvdaļas:

  • 500g liellopu gaļas
  • 700g liellopu gaļas buljona kaulu
  • 200g cūkas speķa
  • 3 burkāni
  • maza kāpostgalviņa
  • 3 sīpoli
  • 4 daiviņas ķiploka
  • 3 bietes
  • selerijas sakne
  • 5 kartupeļi
  • 200g sālītu sēņu
  • sāls
  • etiķis
  • tomātu pasta
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 1 ēdamkarote miltu
  • pipari
  • lauru lapa
Ukraiņu borščs

Pagatavošana:
Gaļu un kaulus aplej ar ūdeni, uzvāra, noputo, turpina vārīt, līdz gaļa gatava.
Vienu bieti sarīvē, uzlej nedaudz etiķa, ļauj atsuloties.
Visus dārzeņus sagriež stienīšos. Stienīšiem jābūt tik lieliem, lai ietilps ēdamkarotē. Speķi sagriež gabaliņos. Pusi speķa liek uz dziļas pannas, apcep, līdz iztek tauki, liek klāt sīpolus, apcep. Tad pieliek burkānus, selerijas sakni, beigās kāpostus, apcep. Saknēm pieliek tomātu pastu, uzlej pāris karošu buljona un sautē. 
Otrā pannā apcep speķi, liek sarkanās bietes, pārkaisa karoti cukura, turpina cept. Pārkaisa ar miltiem, uzlej buljonu.
Gatavo gaļu izņem no buljona. Buljonā liek kartupeļus, piparus, lauru lapu.
Gaļu sagriež gabaliņos. Gaļu un visus dārzeņus un ķiplokus liek pie kartupeļiem un lēni vāra gatavus. Beigās pieliek sagrieztas sēnes, tad liek sāli.
Kad  dārzeņi gatavi, pielej biešu sulu. 
 Pasniedz ar zaļumiem, skābu krējumu un siltu maizi.
Šīs receptes pamats ņemts no ļoti senas pavārgrāmatas.


Nav komentāru: