18.08.14

Svaigu tomātu tartars

Pamats ir kaut kas līdzīgs pesto – arugula, svaigi rieksti, ķiploks, olīveļļa, Himalaju sāls. Pa virsu iet tikai svaigs tomātiņš dažādās krāsās. 

Sastāvdaļas:

  • 2 glāzes arugulas salātu
  • ¼ glāzes tavu mīļāko riekstu (pistācijas, valrieksti)
  • 2 ķiploku daiviņas (var vairāk)
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • šķipsniņa sāls
Virsai: dažādu krāsu tomāti

Svaigu tomātu tartars

Pagatavošana
  • Pamata daļu pagatavo, sasmalcinot visas sastāvdaļas ēdiena smalcinātājā vai blenderī, iegūstot pesto līdzīgu masu.
  • Liec šo masu tartara formiņā. Ja tādas nav, vari izmantot lielāka izmēra piparkūku formiņu.
  • Pa virsu liec dažādu krāsu tomātu šķēlītes. Kārto tās diezgan blīvi un mazliet piespied no augšas tā, lai notek nedaudz tomātu sulas.
  • Liec šo mākslas darbu uz 10-15 min saldētavā, lai apakšējā daļa sacietē.
  • Pasniedz ar ekstra salātlapām vai svaigo sieru.
Avots: http://unity.lv

Nav komentāru: