Pamats ir kaut kas līdzīgs pesto – arugula, svaigi rieksti, ķiploks, olīveļļa, Himalaju sāls. Pa virsu iet tikai svaigs tomātiņš dažādās krāsās.
Sastāvdaļas:
- 2 glāzes arugulas salātu
- ¼ glāzes tavu mīļāko riekstu (pistācijas, valrieksti)
- 2 ķiploku daiviņas (var vairāk)
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- šķipsniņa sāls
Virsai: dažādu krāsu tomāti
Svaigu tomātu tartars |
Pagatavošana
- Pamata daļu pagatavo, sasmalcinot visas sastāvdaļas ēdiena smalcinātājā vai blenderī, iegūstot pesto līdzīgu masu.
- Liec šo masu tartara formiņā. Ja tādas nav, vari izmantot lielāka izmēra piparkūku formiņu.
- Pa virsu liec dažādu krāsu tomātu šķēlītes. Kārto tās diezgan blīvi un mazliet piespied no augšas tā, lai notek nedaudz tomātu sulas.
- Liec šo mākslas darbu uz 10-15 min saldētavā, lai apakšējā daļa sacietē.
- Pasniedz ar ekstra salātlapām vai svaigo sieru.
Avots: http://unity.lv
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru