18.12.14

Krāsnī cepti kartupeļi

Nepieciešams:
  • kartupeļi
  • sviests
  • cietais siers
  • rozmarīns
  • sāls
  • pipari
Krāsnī cepti kartupeļi
Pagatavošana:
  1. Kartupeļus nomazgā ar suku. 
  2. Kartupeli ieliek karotē, ar asu nazi griež šķēlītēs, šķēlītes apakšā atstājot nesagrieztas, lai kartupelis turētos kopā.
  3. Rīvētu sieru sajauc ar kausētu sviestu, sāli, pipariem un sasmalcinātu rozmarīnu. 
  4. Kartupeļu sagriezto pusi iemērc siera maisījumā, liek ietaukotā cepamtraukā, uzliek vāku vai uzsedz foliju. 
  5. Cep 200 grādos, kad kartupeļi gandrīz mīksti, vāku noņem, cep, līdz veidojas brūna garoziņa.

Nav komentāru: