Tradicionāli karstvīna gatavošanā tiek izmantots pussalds
sarkanvīns, bet ļoti labi garšo arī karsts baltvīns (īpaši labi noder
Muscat vīnogu šķirnes baltvīns) un pat sidrs. Vienīgais noteikums, ko
nevajadzētu pārkāpt – vīnu nedrīkst vārīt. Tas ir jāuzsilda 70-80 grādu
silts, jeb līdz brīdim, kad sāk parādīties pirmie garaiņi.
Klasiskais karstvīns
- Pussaldais sarkanvīns
- Vīnogu sula 50 ml
- Grenadīna sīrups 15 ml
- Citrona daiviņa
- Apelsīna daiviņa
- Kanēļa standziņa
Karstais portvīns
- Portvīns 100 ml
- Upeņu sula 100 ml/150 ml
- Kanēļa standziņa
- Krustnagliņas
- Apelsīna daiviņa
Īpaši sildošais karstvīns
- Tumšais rums 25 ml
- Pussaldais sarkanvīns 150 ml
- Citronu sula 25 ml
- Kanēļa standziņa
- Muskatrieksti
Karstais baltvīns
- Riesling vīnogu šķirnes vīns/Pussaldais baltvīns 150 ml
- balto vīnogu sula 50 ml
- medus 15 ml
- kanēļa standziņa
- krustnagliņas
- apelsīna daiviņa
Karstais ābolu sidrs
- Dabiskais ābolu pussaldais sidrs 150 ml
- ābolu sula 50 ml
- kanēļa standziņa
- ābola daiviņa
Recepte no Elkor FOOD&WINE
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru