11.12.14

Karstvīna receptes

Tradicionāli karstvīna gatavošanā tiek izmantots pussalds sarkanvīns, bet ļoti  labi garšo arī karsts baltvīns (īpaši labi noder Muscat vīnogu šķirnes baltvīns) un pat sidrs.  Vienīgais noteikums, ko nevajadzētu pārkāpt – vīnu nedrīkst vārīt. Tas ir jāuzsilda 70-80  grādu silts, jeb līdz brīdim, kad sāk parādīties pirmie garaiņi.

Foto/TvNet.lv
 

Klasiskais karstvīns
  • Pussaldais sarkanvīns
  • Vīnogu sula 50 ml
  • Grenadīna sīrups 15 ml
  • Citrona daiviņa
  • Apelsīna daiviņa
  • Kanēļa standziņa


Karstais portvīns
  • Portvīns 100 ml
  • Upeņu sula 100 ml/150 ml
  • Kanēļa standziņa
  • Krustnagliņas
  • Apelsīna daiviņa


Īpaši sildošais karstvīns
  • Tumšais rums 25 ml
  • Pussaldais sarkanvīns 150 ml
  • Citronu sula 25 ml
  • Kanēļa standziņa
  • Muskatrieksti


Karstais baltvīns
  • Riesling vīnogu šķirnes  vīns/Pussaldais baltvīns 150 ml
  • balto vīnogu sula 50 ml
  • medus 15 ml
  • kanēļa standziņa
  • krustnagliņas
  • apelsīna daiviņa


Karstais ābolu sidrs
  • Dabiskais ābolu pussaldais sidrs 150 ml
  • ābolu sula 50 ml
  • kanēļa standziņa
  • ābola daiviņa

 
Recepte no Elkor FOOD&WINE 


Nav komentāru: