Nepieciešams
- Sviests – 200 g
- Paprika – 1 gab.
- Čili pipari – 5 gab.
- Ķiploks – 4 daiviņas
- Sāls – pāris šķipsnu
- Melnie pipari – mazliet
- Olīveļļa – 1 ēd.
Pagatavošana
- Piparus un papriku uz atklātas gāzes liesmas apdedzina (vislabāk to, protams, darīt uz grila) – pirmkārt, būs interesanta garša, otrkārt, būs viegli noņemt mizu.
- Kad pipari kļuvuši vietām melni un mīksti, tos noņem no uguns. Nebaidies, tie izskatās riebīgi, bet garšo dievīgi! Tad iztīra sēklas un atdala mīkstumu no mizas.
- Attīrītos čili, papriku un ķiploka daiviņas sasmalcina, apkaisa ar sāli un piestā saberztiem melnajiem pipariem.
- Kad iegūta vēlamā konsistence, pieliek mīkstu sviestu un visu jauc kopā.
Maza viltībiņa iz restorānu dzīves: lai sviests ledusskapī nesacietētu, tam pievieno nedaudz olīveļļas.
Garšaugu sviestu uzglabā ledusskapī. Apmēram divas nedēļas tam nebūs nekādas vainas.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru