10.12.14

Čili sviests

Nepieciešams
  • Sviests – 200 g
  • Paprika – 1 gab.
  • Čili pipari – 5 gab.
  • Ķiploks – 4 daiviņas
  • Sāls – pāris šķipsnu
  • Melnie pipari – mazliet
  • Olīveļļa – 1 ēd.

 
Čili pipari
Pagatavošana
  1. Piparus un papriku uz atklātas gāzes liesmas apdedzina (vislabāk to, protams, darīt uz grila) – pirmkārt, būs interesanta garša, otrkārt, būs viegli noņemt mizu.
  2. Kad pipari kļuvuši vietām melni un mīksti, tos noņem no uguns. Nebaidies, tie izskatās riebīgi, bet garšo dievīgi! Tad iztīra sēklas un atdala mīkstumu no mizas. 
  3. Attīrītos čili, papriku un ķiploka daiviņas sasmalcina, apkaisa ar sāli un piestā saberztiem melnajiem pipariem. 
  4. Kad iegūta vēlamā konsistence, pieliek mīkstu sviestu un visu jauc kopā. 

Maza viltībiņa iz restorānu dzīves: lai sviests ledusskapī nesacietētu, tam pievieno nedaudz olīveļļas.

Garšaugu sviestu uzglabā ledusskapī. Apmēram divas nedēļas tam nebūs nekādas vainas.


Nav komentāru: