09.12.14

Ceptu ķiploku sviests

Nepieciešams
  • Ķiploki – 5 gab.
  • Olīveļļa – 25 ml
  • Rozmarīns – 2 zariņi
  • Burkāns – 1 gab.
  • Sīpols – 1 gab.

ķiploku sviests

Pagatavošana
  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 oC. Veselus ķiplokus liek cepešpannā, sīpolu sagriež četrās daļās, bet burkānu trijās. 
  2. Pārlej ar olīveļļu un pievieno rozmarīnu. Cep 30 minūtes. 
  3. Ķiploki nedaudz jāpadzesē un tad, saspiežot ar pirkstiem, katra daiviņa jāizspiež bļodā. Masai pievieno burkānu, kā arī olīveļļu no cepeštrauka. 
  4. Samaļ, piešauj nedaudz sāls un liek burciņā! 
Ceptu ķiploku sviests


Iznākums – veselīgs ķiploku sviests.


Ķiploku sviestu ledusskapī var glabāt aptuveni nedēļu. To var pievienot arī zupām un mērcēm.

Autors - Normunds Baranovskis, «Aikāgaršo» šefpavārs.


Nav komentāru: