Nepieciešams
- Ķiploki – 5 gab.
- Olīveļļa – 25 ml
- Rozmarīns – 2 zariņi
- Burkāns – 1 gab.
- Sīpols – 1 gab.
ķiploku sviests |
Pagatavošana
- Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 oC. Veselus ķiplokus liek cepešpannā, sīpolu sagriež četrās daļās, bet burkānu trijās.
- Pārlej ar olīveļļu un pievieno rozmarīnu. Cep 30 minūtes.
- Ķiploki nedaudz jāpadzesē un tad, saspiežot ar pirkstiem, katra daiviņa jāizspiež bļodā. Masai pievieno burkānu, kā arī olīveļļu no cepeštrauka.
- Samaļ, piešauj nedaudz sāls un liek burciņā!
Ceptu ķiploku sviests |
Ķiploku sviestu ledusskapī var glabāt aptuveni nedēļu. To
var pievienot arī zupām un mērcēm.
Autors - Normunds Baranovskis, «Aikāgaršo» šefpavārs.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru