Īpaši mīksta un sulīga pīle poļu gaumē, pagatavota ar alu un āboliem.
Sastāvdaļas:
- Pīle
- 4-5 gab. skābi āboli
- 1 gab. gaišais alus pudelē
- rupji samalts koriandrs
- rupjā sāls
- rupja maluma melnie pipari
- 1 Ēd.k. eļļa
Pagatavošana:
- Pīli nosusina un ierīvē ar maisījumu - rupji saberztu koriandru, rupjo sāli, pipariem.
- Klāt pievieno karoti eļļas, lai turas maisījums kopā.
- Ierīvē pīles iekšpusi. (Maisījums apmēram 100 g) .
- Pīli piepilda ar ābolu daiviņām.
- Pīli iegulda "pīlē" ar kājām uz augšu un atlikušās ābolu daiviņas saliek apkārt), uzlej alu un liek cepeškrāsnī .
- Cep 1,5-2 stundas.
- Kad pīle gatava, izņem ārā un uz cepešplāts pāris minūtes apbrūnina.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru