23.12.14

Pīles cepetis

Īpaši mīksta un sulīga pīle poļu gaumē, pagatavota ar alu un āboliem.

Sastāvdaļas:
  • Pīle
  • 4-5 gab. skābi āboli
  • 1 gab. gaišais alus pudelē
  • rupji samalts koriandrs
  • rupjā sāls
  • rupja maluma melnie pipari
  • 1 Ēd.k. eļļa

 
Pīles cepetis
Pagatavošana:
  1. Pīli nosusina un ierīvē ar maisījumu - rupji saberztu koriandru, rupjo sāli, pipariem.
  2. Klāt pievieno karoti eļļas, lai turas maisījums kopā.
  3. Ierīvē pīles iekšpusi. (Maisījums apmēram 100 g) .
  4. Pīli piepilda ar ābolu daiviņām.
  5. Pīli iegulda "pīlē" ar kājām uz augšu un atlikušās ābolu daiviņas saliek apkārt), uzlej alu un liek cepeškrāsnī .
  6. Cep 1,5-2 stundas.
  7. Kad pīle gatava, izņem ārā un uz cepešplāts pāris minūtes apbrūnina.




Nav komentāru: