29.01.15

Auzu pārslas ar putukrējumu un dzērveņu mērci

Nepieciešams:
  • 200g auzu pārslu (ne ātri vārāmo)
  • 50g sviesta + 2 ēdamkarotes cukura
  • 250g saldā krējuma
  • 3 ēdamkarotes cukura
  • 1 ēdamkarote vaniļas cukura

Mērcei:
  • 300g dzērveņu
  • 100g cukura
  • 1 ēdamkarote cietes

Auzu pārslas ar putukrējumu
Pagatavošana:
  1. Uz pannas sakarsē sviestu, uzber auzu pārslas, pārkaisa ar cukuru un karamelizē līdz zeltaini brūnai krāsai. Pārslas ieber šķīvī un ļauj atdzist.
  2. Saldo krējumu saputo ar cukuru un vaniļas cukuru, pirms pasniegšanas sajauc ar auzu pārslām.
  3. Mērcei uzvāra vienu litru ūdens, pieliek dzērvenes. Lielogu dzērvenes ūdenī savārīsies tā, ka miziņas nepaliks, parastās dzērvenes izspiež caur sietu. Cukuru mērcei pieliek pēc garšas. 
  4. Cieti izšķīdina ūdenī, pieliek mērcei, uzvāra, atdzesē.



Nav komentāru: