Nepieciešams:
- 200g auzu pārslu (ne ātri vārāmo)
- 50g sviesta + 2 ēdamkarotes cukura
- 250g saldā krējuma
- 3 ēdamkarotes cukura
- 1 ēdamkarote vaniļas cukura
Mērcei:
- 300g dzērveņu
- 100g cukura
- 1 ēdamkarote cietes
Auzu pārslas ar putukrējumu |
Pagatavošana:
- Uz pannas sakarsē sviestu, uzber auzu pārslas, pārkaisa ar cukuru un karamelizē līdz zeltaini brūnai krāsai. Pārslas ieber šķīvī un ļauj atdzist.
- Saldo krējumu saputo ar cukuru un vaniļas cukuru, pirms pasniegšanas sajauc ar auzu pārslām.
- Mērcei uzvāra vienu litru ūdens, pieliek dzērvenes. Lielogu dzērvenes ūdenī savārīsies tā, ka miziņas nepaliks, parastās dzērvenes izspiež caur sietu. Cukuru mērcei pieliek pēc garšas.
- Cieti izšķīdina ūdenī, pieliek mērcei, uzvāra, atdzesē.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru