Nepieciešams:
- 250g biezpiena
- 250g miltu
- 1 ola + 1 pārziešanai
- 100g sviesta vai margarīna
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- sāls
Pildījumam:
- 200g kūpinātas gaļas
- sīpols
- pipari
Biezpiena mīklas pīrādziņi |
Pagatavošana:
- Olu sakuļ, pieliek biezpienu, šķipsniņu sāls un mīkstu sviestu. Miltus sajauc ar cepampulveri, iemīca biezpiena masā. Mīklu atstāj uz 30 minūtēm vēsā vietā.
- Smalki sagrieztu gaļu sajauc ar smalki sagrieztu sīpolu, pieliek piparus.
- Mīklu sadala trijās daļās. Katru daļu izrullē aplī apmēram 3 milimetru biezumā. Katru apli sadala astoņās daļās. Uz mīklas trīsstūra platākā gala liek gaļu, tad no platākā gala mīklu tin kopā.
- Pīrādziņus liek uz ietaukotas plāts, pārsmērē ar sakultu olu, cep 200 grādos līdz zeltainai krāsai.
- Šo mīklu var izmantot saldo pīrādziņu gatavošanai, pildot ar saldu ievārījumu, cukuru un kanēli vai šokolādi. Saldajiem pīrādziņiem mīklai pieliek pāris ēdamkarotes cukura.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru