31.01.15

Biezpiena mīklas pīrādziņi

Nepieciešams:
  • 250g biezpiena
  • 250g miltu
  • 1 ola + 1 pārziešanai
  • 100g sviesta vai margarīna
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • sāls

Pildījumam:
  • 200g kūpinātas gaļas
  • sīpols
  • pipari

Biezpiena mīklas pīrādziņi 
Pagatavošana:
  1. Olu sakuļ, pieliek biezpienu, šķipsniņu sāls un mīkstu sviestu. Miltus sajauc ar cepampulveri, iemīca biezpiena masā. Mīklu atstāj uz 30 minūtēm vēsā vietā.
  2. Smalki sagrieztu gaļu sajauc ar smalki sagrieztu sīpolu, pieliek piparus.
  3. Mīklu sadala trijās daļās. Katru daļu izrullē aplī apmēram 3 milimetru biezumā. Katru apli sadala astoņās daļās. Uz mīklas trīsstūra platākā gala liek gaļu, tad no platākā gala mīklu tin kopā. 
  4. Pīrādziņus liek uz ietaukotas plāts, pārsmērē ar sakultu olu, cep 200 grādos līdz zeltainai krāsai.
  5. Šo mīklu var izmantot saldo pīrādziņu gatavošanai, pildot ar saldu ievārījumu, cukuru un kanēli vai šokolādi. Saldajiem pīrādziņiem mīklai pieliek pāris ēdamkarotes cukura.

Nav komentāru: