01.02.15

Piena karameles - īrisi

Sastāvdaļas:
  • 130 g sviests
  • 130 g cukurs
  • 400 g iebiezinātais piens ar cukuru
  • 340 ml kukurūzas sīrups

 
Piena karameles - īrisi
Pagatavošana:

  1. Cepešpannā  ieklāj foliju vai cepampapīru. Ietauko ar vienu tējkaroti mīksta sviesta un atliek malā.
  2. Dziļā pannā sajauc  sviestu, cukuru un kukurūzas sīrupu. Visu uz vidējas uguns karsē, nepārtraukti maisot. Kad pannas saturs sāk burbuļot, četras minūtes karsē bez maisīšanas.
  3. Noņem pannu no uguns, pievieno pienu un samaisa. Liesmu samazina līdz minimumam, massu nepārtraukti maisa. Ja ir virtuves termometrs, ar to kontrolē karameles temperatūru - kad tā ir sasniegusi 114 grādus, karamele ir gatava. 
  4. Noņem no uguns un iemaisa vaniļas ekstraktu. 
  5. Pannas saturu lej sagatavotajā paplātē vai cepešpannā (neskrāpē pannu!). Atdzesē. 
  6. Izcel karameli no plāts un sagriez vienāda izmēra kvadrātiņos. Iesaiņo iepriekš sagatavotos papīrīšos, ko vēlams pirms tam ietaukot ar sviestu. 

Recepte  "Taste of Home"

Nav komentāru: