Sastāvdaļas:
- 130 g sviests
- 130 g cukurs
- 400 g iebiezinātais piens ar cukuru
- 340 ml kukurūzas sīrups
Pagatavošana:
- Cepešpannā ieklāj foliju vai cepampapīru. Ietauko ar vienu tējkaroti mīksta sviesta un atliek malā.
- Dziļā pannā sajauc sviestu, cukuru un kukurūzas sīrupu. Visu uz vidējas uguns karsē, nepārtraukti maisot. Kad pannas saturs sāk burbuļot, četras minūtes karsē bez maisīšanas.
- Noņem pannu no uguns, pievieno pienu un samaisa. Liesmu samazina līdz minimumam, massu nepārtraukti maisa. Ja ir virtuves termometrs, ar to kontrolē karameles temperatūru - kad tā ir sasniegusi 114 grādus, karamele ir gatava.
- Noņem no uguns un iemaisa vaniļas ekstraktu.
- Pannas saturu lej sagatavotajā paplātē vai cepešpannā (neskrāpē pannu!). Atdzesē.
- Izcel karameli no plāts un sagriez vienāda izmēra kvadrātiņos. Iesaiņo iepriekš sagatavotos papīrīšos, ko vēlams pirms tam ietaukot ar sviestu.
Recepte "Taste of Home"
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru