Nepieciešams:
- 500 ml piens
- 80 ml ūdens
- 2 olas
- 125 g margarīns
- 5 tej.k. cukurs
- 10 g sausais raugs
- 500 g kviešu milti
- 2 tej.k. pūdercukurs
Pončiki |
Pagatavošana:
- Pienu uzsilda (bet ne uzvāra), pievieno 2 ed.k. cukura un samaisa. Pieber sauso raugu, izšķīdina un ļauj raugam 20-25 minūtes atdzīvoties.
- Kad piena un rauga masa ir gatava (uzrūgusi), tai pievieno olas, sāli un margarīnu. Visu samaisa un iesijā masā miltus.
- Masu mīca, līdz izveidojusies mīksta un elastīga mīkla (miltus liek klāt pamazām). Trauku ar mīklu pārsedz ar tīru dvielīti un liek siltumā uz 1 stundu - lai uzrūgst.
- Gatavo mīklu pa daļām izrullē aptuveni 1 cm biezā kārtā un ar formu (vai glāzi) izspiež nelielus aplīšus.
- Mīklas aplīšiem ļauj vēl 15 minūtes uzrūgt, pēc tam katliņā vai dziļā pannā, kurā lej pietiekami daudz eļļas, vāra, līdz bumbiņas kļūst zeltaini brūnas.
- Gatavās bumbiņas izņem no katla un liek uz papīra dvieļa, lai notek liekā eļļa. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru