28.01.15

Pončiki

Nepieciešams:
  • 500 ml piens
  • 80 ml ūdens
  • 2 olas
  • 125 g margarīns 
  • 5 tej.k. cukurs
  • 10 g sausais raugs
  • 500 g kviešu milti
  • 2 tej.k. pūdercukurs


Pončiki
Pagatavošana:
  1. Pienu uzsilda (bet ne uzvāra), pievieno 2 ed.k. cukura un samaisa. Pieber sauso raugu, izšķīdina un ļauj raugam 20-25 minūtes atdzīvoties.
  2. Kad piena un rauga masa ir gatava (uzrūgusi), tai pievieno olas, sāli un margarīnu. Visu samaisa un iesijā masā miltus.
  3. Masu mīca, līdz izveidojusies mīksta un elastīga mīkla (miltus liek klāt pamazām). Trauku ar mīklu pārsedz ar tīru dvielīti un liek siltumā uz 1 stundu - lai uzrūgst.
  4. Gatavo mīklu pa daļām izrullē aptuveni 1 cm biezā kārtā un ar formu (vai glāzi) izspiež nelielus aplīšus.
  5. Mīklas aplīšiem ļauj vēl 15 minūtes uzrūgt, pēc tam katliņā vai dziļā pannā, kurā lej pietiekami daudz eļļas, vāra, līdz bumbiņas kļūst zeltaini brūnas.
  6. Gatavās bumbiņas izņem no katla un liek uz papīra dvieļa, lai notek liekā eļļa. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.





Nav komentāru: