Nepieciešams:
- 600 gr kalmāru, notīrīti un sagriezti gredzenos;
- mīklai:100 gr cieto kviešu miltu;
- 100 – 150 ml auksta, gāzēta ūdens;
- 1 ola, tās dzeltenums (pēc vēlēšanās);
- neliela bunte svaigu pētersīļu, smalki sakapāti (pēc vēlēšanās);
- nedaudz rīvēta parmezāna siera (pēc vēlēšanās);
- eļļa cepšanai;
- sāls, svaigi malti melnie pipari;
- 1 – 2 citroni.
Mīklā cepti kalmāru gredzeni |
Pagatavošana:
- sagatavo kalmārus– Noskalo zem tekoša auksta ūdens un sagriež gredzenos vai nelielākos gabalos. Kārtīgi nosusina!;
- pagatavo mīklu – olu dzeltenumu sakuļ ar miltiem, pievieno sasmalcinātus pētersīļus (pēc vēlēšanās), rīvētu sieru (pēc vēlēšanās) un, pakāpeniski pievienojot aukstu un gāzētu ūdeni, visu izmaisa līdz izveidojas pabieza masa. Līdz izmantošanai uzglabā ledusskapī;
- uzkarsē eļļu līdz tā ir vismaz 170 0C karsta (pārbauda ar koka irbulīti – ja ap to izveidojas burbulīši, tad eļļa ir pietiekami karsta);
- kalmāru gredzenus no visām pusēm apvārta mīklā un liek cepties iepriekš sakarsētajā eļļā līdz tie no abām pusēm iegūst zeltaini brūnu nokrāsu;
- kārto uz virtuves papīra dvieļiem nosusināties no liekā eļļas daudzuma. Pārkaisa ar sāli un melnajiem pipariem;
- pasniedz karstus pārslacītus ar svaigi spiestu citronu sulu un pēc vēlēšanās papildinātus ar svaigiem lapu salātiem.
Kraukšķīgas garoziņas iegūšanai svarīgi ievērot to, lai pirms iemērkšanas mīklā zivis būtu kārtīgi nosusinātas (sausas), pretējā gadījumā mīkla atdalīsies un neturēsies pie tām. Mīklas galvenās sastāvdaļas ir milti, auksts un gāzēts ūdens un vēlams tikko no ledusskapja izņemtas olas dzeltenums. Sasmalcinātos pētersīļus parasti pievienoju mīklai. Savukārt, ar sāli un pipariem kalmārus pārkaisu tad, kad tie jau ir gatavi.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru