Šoreiz par to, kā ķiplokus izcept "veselus". Visvienkāršākais veids ir izmantot visiem zināmās mafinu pannas - vari ķiploku galviņas likt mafinu papīrīšos vai vienkārši ietaukotās veidnītēs.
Pagatavošana:
Kā izmantot sagatavotos ķiplokus?
Pagatavošana:
- ņem 12 ķiploku galviņas, norīti liekās mizas. Tad nogriez ķiploku daiviņu augšējos galus.
- Liec mafinu formiņās, pārkaisi ar sāli, pipariem un garšvielām pēc savas gaumes - rozmarīnu, timiānu, raudeni. Pārslaki ar olīveļļu. Vari pārbērt ar Parmas sieru.
- Cep cepeškrāsnī 200 grādos pusstundu. Ķiploku galviņas būs kļuvušas mīkstas un telpa smaržos pēc ceptiem ķiplokiem.
- Ķiploku mīkstumu dabūt ārā no daiviņām ir pavisam vienkārši - atliek vien ar pirkstiem izpiest ārā aromātisko ķiploka masu.
Cept ķiploki |
Kā izmantot sagatavotos ķiplokus?
- Vari ņemt kraukšķīgu čiabatu vai franču bageti un pārziest ar ķiploku masu, vari iemaisīt savā mīļākajā zupā vai pastas ēdienā.
- Pievieno vārītiem rīsiem, pupiņām vai kuskusam. Ņem nedaudz ķiploku masas, iejauc to skābajā krējumā un pārsmērā folijā ar mizu ceptiem kartupeļiem.
- Sajauc ķiplokus kopā ar olīveļļu un sāli un pārsmērē picai tomātu mērces vietā, pirms liec uz tās visas pārējās sastāvdaļas.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru