06.02.15

Dzērveņu debesmanna

Sastāvdaļas
  • Glāze dzērveņu (var arī saldētas)
  • Divas glāzes ūdens
  • Pusglāze vai nedaudz vairāk mannas putraimu
  • Cukurs pēc garšas
  • 1/2 -1 l piena

Dzērveņu debesmanna

Pagatavošana:
Dzērvenes pārlej ar vārošu ūdeni, sablendē vai saspiež. Uzvāra un nokāš, tad vēlreiz uzvāra tīrā ūdenī un nokāš, lai viss labums tiktu laukā. 

 Izspiesto sulu uzvāra, maisot ber klāt mannas putraimus ( parasti ber tik ilgi, līdz putraimi vairs uzreiz negrimst, bet sāk krāties pa virsu - tad būs labs biezums putošanai), visbeidzot pievieno cukuru un uzbriedina putraimus kādas desmit minūtes, pastāvīgi maisot. 

Atdzesē, (apmaisot, lai virspuse neapkalst), vēl siltu puto, līdz krāsa kļūst gaiši rozā un masa palielinājusies apjomā.

Liek šķīvjos, lej klāt pienu un ēd nost!

Var vārīt no jebkurām dārza ogām - zemenēm, avenēm, upenēm, vai arī āboliem.


Viens no saldajiem ēdieniem, ko tieši tāpat kā mūsu bērni ēduši mūsu vecmammas un opīši savā bērnībā. 

Recepti pierakstījusi Sandra Ošiņa.

Nav komentāru: