06.03.15

"Kijevas torte"

"Kijevas torte"  ir riekstu, bizē izstrādājums. Riekstu bizē sastāvdaļas tiek žāvētas cepeškrāsnī pie temperatūras 140- 160 grādiem. Pēc tam siltā vieta jāatstāvas ne mazāk kā 12 stundas. Lai nostiprinātos bizē struktūra. 

"Kijevas torte"

 Varianti no Nadeždas Černogor. (receptes ir aptuvenas)

Sastāvdaļas:

Bizē masa
  • 1 glāze sasmalcinātu, apceptu riekstu. 
  • 1 glāze smalkā cukura
  • 10 olu baltumi, vanilīns, cukāti. 
  • 45 gr. milti (1.5 ēdamkarotes) 
Sviesta krēms
  • 100 gr. pūdercukurs  
  • 200 gr. sviests  
  • 3 ēd. karotes kondensētais pilnpiens 
  • 1 ēd. karotes konjaka
Šokolādes krēms 
  • 100 gr. pūdercukurs 
  • 200 gr. sviests 
  • 3 ēd. karotes kondensētais pilnpiens
  • 2 ēd. karotes konjaka
  • 2 ēd. karotes kakao
  • vanilīns

 Pagatavošana:
  1. Ļoti akurāti atdalīt olu baltumus no dzeltenuma, putot olu baltumus, pakāpeniski  pievienojam cukuru ar vanilīnu lai izveidotos biezīga saputota masa, 4-5 reizes palielinoties apjomā. 
  2.  Pievienojam ar miltiem savienotos ceptos riekstus, lēni un uzmanīgi maisot no augšas uz leju lai masa nesakristos. 
  3. Tūlīt uzreiz veidojam divus apaļus, 6-7 mm masas apļus uz iepriekš uz cepamām plātīm novietotiem pergamenta vai cepama papīra riņķiem, attiecīgi piegrieztiem pēc vajadzīgā diametra.
  4. 2-2.5 stundas bizē cepam pie temperatūras 140-160 grādi. 
  5. Ļaujat atdzist un atstāvēties vismaz 12 stundas. 
  6.  Kārtojiet ar sviesta krēmu, virsmu klajiem ar šokolādes krēmu. tortes garnēšanu veicat pēc savas gaumes ar iekrāsotu krēmu, augļiem sukātiem.
  7.  Tortes malu noziežat ar krēmu un nokaisot ar vafeļu, biskvīta vai riekstu smalkumiem.





Kijevas torte- Ukrainas simbols

"Kijevas torte" - Receptes autori ir Nadežda Černogor un Konstantīns Petrenko, Kārļa Marksa vārdā nosauktās konditorejas fabrikas darbinieki. 

 В 1956 gadā, 17 gadus vecā meitene neiekļūstot  mācīties medicīnas institūtā, sāka strādāt par konditora mācekli. Tā paša 1956 gada beigās, viņa klusībā sāka eksperimentus ar jaunas tortes receptūru. Tortes recepte vairāk nemainījās un tiek turēta slepenība vēl jo projām. Jau pēc gada "Kijevas torte" ieguva savu pirmo godalgu, bronzas medaļu. 1976 gada Nadežda  Černogor ieguva Ukrainas labākās konditores nosaukumu.



PSRS laiku recepte "Kijevas torte"



(Настоящий киевский торт по госту СССР воздушное безе с орехами и крем шарлот пошаговое приготовление видео рецепт)




Citi Kijevas tortes recepšu varianti




"Kijevas torte" № 2

Bizē masa:
  • 150 gr. rieksti,
  • 235 gr. cukurs ,
  • 200 gr. milti,
  • 8 olu baltumi,
  • 1 gr. vanilīns. 
Krēms:
  • 55 gr. cukura,
  •  2 dzeltenumi,
  • 30 gr. ūdens,
  • 200 gr. sviests,
  • 200 gr. iebiezinātais piens ar cukuru,
  • 10 gr. kakao,
  • 2 gr. konjaka vai vaniļas cukura.
Pagatavošana:
  1. Olbaltumu uzputo biezā masā, pakāpeniski, pievienojot cukuru. Olbaltumus jāputo tā lai labi turētos uz putotāja rīkstes veidojot asu zīmējumu. 
  2. Iemaisa smalki kapātus ceptus riekstus, miltus, vanilīnu. 
  3. Iemaisīto masu dala 3 daļās. 
  4. 3 masas ripas kalte krāsnī 1,5 stundas līdz 160 grādu temperatūrā izsmērējot uz pergamenta vai cepamā papīra. 
  5. Cukuru, olu dzeltenumu, iebiezināto pienu ar cukuru, ūdeni karsē līdz 95 grādiem, maisot iegūst vienveidīgu masu. 
  6. Masu dzesē līdz 18-20 grādiem, ieputo uzputotam sviestam. 
  7. Pievieno konjaku ,apomatiskas esences. 
  8. Toršu pusfabrikātus kārto ar balto  krēmu ,tortes virspusi ar šolādes krēmu. 


"Kijevas torte" № 3



Izgatavot divus pusfabrikāta plāceņus. 

Bizē masa:

Viena plāceņa izgatavošanai vajadzīgs:
  • 6 olbaltumi,
  • 2 glāzes cukura.
  1. Uzputot biezā vienveidīga masā. 
  2.  Pievienot pusglāzi miltus, 1.5 glāzes riekstus. 
  3. Cepamo pannu iesmērēt ar eļļu, uz kuras novietot ar eļļu piesūcinātu kalku (papīrs). 
  4. Cept uz lēnas uguns 1-1.5 stundas. 
Krēms:
  1. 12 olu dzeltenumus uzputot ar 1.5 glāzēm cukura,
  2.  pievienot 2 ēd.k. kakao,
  3.  3/4 glāzes pilnpiena un lēnas uguns vārīt kamēr sabiezēs apmaisot ar koka karoti.
  4.  Atdzisušo masu mazām porcijām pievienot pie uzputota 300 gr. sviesta. 
  5. Plāceņus nosmērēt no abām pusēm atstāt  pusi dienas lai ievelkas


"Kijevas torte" № 4



Bizē masa:

  • 10 olbaltumus,
  •  1 glāzi cukura,
  • 100 gr. saberztus ceptus riekstus,
  • 40 gr. miltu.                                                             
Krēms:
  • 200 gr. sviesta,
  •  1 bundžiņa kondensēta pilnpiena ar cukuru,
  •  15 gr. cukura.                                                   
  Pagatavošana:
  1. Atdzesētu olbaltumu putot ar vienu glāzi cukura, kamēr 4-4.5 reizes palielināsies apjoms, 
  2. Pievienot ceptus sasmalcinātus riekstus kādi labāk pašiem patīk. 
  3.  Iemaisīt miltus. 
  4. Izveidot divus apaļus plāceņus uz pergamenta un cept krāsnī pie temperatūras 100 grādiem 4-4.5 stundas. 
  5. Kad plāceņi atdzisīs, noklāt ar krēmu.




Nav komentāru: