Sastāvdaļas:
Pagatavošana:
- 8 olas
- 8 ēd.k. sausā kvasa
- 8 ēd.k. cukura
- 1 tējkarote kanēļa
Pildījumam:
- 2 glāzes brūkleņu ievārījuma
- 3 glāzes putukrējuma
- vaniļas cukurs
- 5 ēd.k. cukura
Pagatavošana:
- Sauso kvasu samaļ kafijas dzirnaviņās .
- Olas sakuļ, pievieno cukuru, liek trauku karstā ūdens peldē, ar mikseri puto, līdz masa kļūst gaiša, apjomā palielinājusies 3 reizes.
- Putojot pievieno kanēli, pēc tam pakāpeniski iecilā kvasu, cep veidnē atsevišķi 2 ripas.
- Ļauj atdzist.
- Pirmo rupjmaizes ripu pārziež ar vienu glāzi brūkleņu ievārījuma, virsū liek saputotu putukrējumu (tam jābūt biezam), ar karoti putukrējumu nedaudz iemaisa ievārījumā.
- Pārliek ar otru ripu, arī to pārziež ar ievārījum, pēc tam ar putukrējumu.
- Malas pārziež ar putukrējumu.
- Torti rotā ar putukrējumu un brūkleņu ievārījumu.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru