05.03.15

Rupjmaizes torte ar brūkleņu ievārījumu

Sastāvdaļas:
  • 8 olas 
  • 8 ēd.k. sausā kvasa 
  • 8 ēd.k. cukura 
  • 1 tējkarote kanēļa 


Pildījumam:
  • 2 glāzes brūkleņu ievārījuma 
  • 3 glāzes putukrējuma 
  • vaniļas cukurs 
  • 5 ēd.k. cukura



Pagatavošana:
  1. Sauso kvasu samaļ kafijas dzirnaviņās . 
  2. Olas sakuļ, pievieno cukuru, liek trauku karstā ūdens peldē, ar mikseri puto, līdz masa kļūst gaiša, apjomā palielinājusies 3 reizes. 
  3. Putojot pievieno kanēli, pēc tam pakāpeniski iecilā kvasu, cep veidnē atsevišķi 2 ripas.
  4. Ļauj atdzist. 
  5. Pirmo rupjmaizes ripu pārziež ar vienu glāzi brūkleņu ievārījuma, virsū liek saputotu putukrējumu (tam jābūt biezam), ar karoti putukrējumu nedaudz iemaisa ievārījumā.  
  6. Pārliek ar otru ripu, arī to pārziež ar ievārījum, pēc tam ar putukrējumu.  
  7. Malas pārziež ar putukrējumu.  
  8. Torti rotā ar putukrējumu un brūkleņu ievārījumu.  

Nav komentāru: