Mocarellas siera mīklas rullīši ir lieliska uzkoda vai našķis ballītēm un julibejām.
Mocarellas siera mīklai
sastāvā iestrādāts Mocarellas siers, bet pildījums sastāv no tomātu mērces
koncentrāta un oregano. Šādi gatavoti rullīši ir īpaši ar to, ka mīkla ir
ļoti maiga, mīksta un gaisīga, it īpaši siltiem. Mīklu var pagatavot iepriekš un uzglabāt
saldētavā.
25 gab. Mocarellas mīklas rullīšu nepieciešams:
Mīklai:
- 250 gr. miltu
- 100 ml silta piena;
- 10 – 12.5 gr. raugs
- 5 gr cukura;
- 100 gr. Mocarellas, notecinātas un sadalītas mazos gabaliņos;
- 25 gr. kausēta sviesta
- 4 gr. sāls.
Pildījums:
- 150 gr tomātu koncentrāta;
- kaltēts oregāno;
- olīveļļa;
- sāls;
- papildus pēc vēlēšanās – smalki sarīvēts parmezāna siers, kaperi, 2 sālītu anšovu filejas gabaliņi.
Pagatavošana:
- Siltā pienā izšķīdina cukuru un raugu;
- Mocarellu notecina no liekā šķidruma un sasmalcina nelielos gabaliņos;
- Nelielā traukā vai uz galda virsmas izsijā miltus, pievieno piena – rauga šķīdumu un visu izmaisa. Pievieno izkausētu sviestu, sāli un nelielos gabaliņos sasmalcinātu mocarellu un visu samīca līdz izveidojas viendabīga un elastīga masa;
- Iegūto masu liek traukā, pārklāj ar kokvilnas dvieli vai pārtikas plēvi un ļauj nostāvēties siltā vietā (zem radiatora, ar lampiņu ieslēgtā cepeškrāsnī) apmēram 30 – 40 minūtes;
- Kad pagājušas 30 minūtes, uz galda virsmas noklāj cepamo papīru un uz tā no mīklas izrullē taisnstūrveida formas gabalu apmēram 3 mm biezumā;
- Pārsmērē ar pildījumu, kas pagatavots no viendabīgā masā sajaukta tomātu koncentrāta, oregano, sāls un olīveļļas. Vēlreiz pārkaisa ar kaltētu oregano. Pēc vēlēšanās var pārkaisīt arī ar smalki rīvētu sieru, sasmalcinātiem kaperuiem un sālītu anšovu filejas gabaliņiem;
- Cieši sarullē (!) Virzienā no resnākā gala un, ietītu cepamajā papīrā, ievieto saldētavā uz apmēram 30 – 45 minūtēm (nepieciešams, lai pēc tam būtu vieglāk sagriezt);
- Izņem no saldētavas un sagriež 1 cm biezos gabalos;
- Gabalus kārto uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru, apsedz ar kokvilnas dvieli un siltā un mitrā vietā ļauj nostāvēties apmēram 30 – 40 minūtes (vislabāk 1 st.);
- Pārsmērē ar olīveļļu un liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 220 0C apmēram 5 – 8 minūtes jeb kamēr tie no abām pusēm kļuvuši viegli zeltaini. Cepšanās laikā apgroza;
Pasniedz karstus vai siltus.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru