13.03.15

Čahohbili (Gruzijas virtuve)

Sastāvdaļas:
  • 300 g vistas gaļa
  • 120 g sīpoli
  • 2 ēd.k. milti
  • 30 g sviests
  • 20 g tomātu pasta
  • 100 g tomāti
  • 2 tējk. vīna etiķis
  • 2 gab.ķiploka daiviņa
  • sāls
  • garšvielas
  • pētersīļi vai koriandrs
  • piparmētras

Čahohbili (Gruzijas virtuve)
Pagatavošana:
  1. Vistu sagriež gabaliņos.
  2. Sagriezto gaļu liek uz stipri sakarsētas pannas, kur jau ir uzlietas un sakarsētas taukvielas un ātri apcep līdz veidojas brūna garoziņa.
  3. Tad pievieno sagrieztus sīpolus, tomātu pastu, traukam uzliek vāku un sautē, uz vidējas uguns, 15-20 minūtes.
  4. Tad pievieno šķēlītēs, nomizotus tomātus, etiķi vai citrona sulu, izspiestu vai smalki sagrieztus ķiplokus, melnos piparus graudiņos, sāli, sagrieztus zaļumus, piparmētras zariņu, koriandru, turpina sautēt 8-10 minūtes.
  5. Čahohbili pasniedz ar sagrieztiem pētersīļu vai koriandra zaļumiem.



Nav komentāru: