Sastāvdaļas:
- 200 g sviesta;
- 200 g krējuma;
- 4 olas;
- 700 g kviešu miltu;
- sāls;
- cepamais pulveris;
- ķimenes.
Pagatavošana:
- Izsijātiem miltiem pievieno sviestu, ar rokām plucinot sīkās piciņās, pēc tam ar skābu krējumu sakultu olu (vai tikai olas dzeltenumu), cepamo pulveri un samīca viendabīgā mīklā.
- Tad mīklu atdzesē, izveltnē 2 – 3 mm biezā plāksnē, sagriež 5 – 6 cm platos un 10 – 12 cm garos gabaliņos.
- Gabaliņus satin, sākot no vienas garākās malas, veltnītī, liek uz plātes, pārziež ar sakultu olu (vai olas baltumu), pārkaisa vēl sāli un ķimenes.
- Cep stiprā siltumā gaiši dzeltenas.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru