13.03.15

Sāls standziņas

Sastāvdaļas:

  • 200 g sviesta;
  • 200 g krējuma;
  • 4 olas;
  • 700 g kviešu miltu;
  • sāls;
  • cepamais pulveris;
  • ķimenes.

 
Sāls standziņas
Pagatavošana:
  1. Izsijātiem miltiem pievieno sviestu, ar rokām plucinot sīkās piciņās, pēc tam ar skābu krējumu sakultu olu (vai tikai olas dzeltenumu), cepamo pulveri un samīca viendabīgā mīklā. 
  2. Tad mīklu atdzesē, izveltnē 2 – 3 mm biezā plāksnē, sagriež 5 – 6 cm platos un 10 – 12 cm garos gabaliņos. 
  3. Gabaliņus satin, sākot no vienas garākās malas, veltnītī, liek uz plātes, pārziež ar sakultu olu (vai olas baltumu), pārkaisa vēl sāli un ķimenes. 
  4. Cep stiprā siltumā gaiši dzeltenas.

Nav komentāru: