Sastāvdaļas:
Trifele:
- 25g sviesta
- 50ml salda krējuma
- 225g baltā šokolāde, sakapāta
Riekstu karamele:
- ½ glāze cukura
- 2 ēd.k. ūdens
- 1 sauja lazdu riekstu (apgrauzdēti un notīrīti)
Rezultāts:
- 20 gab.
Baltās šokolādes trifeles |
Pagatavošana:
- Katliņā sviestu un saldo krējumu lēni uzvāri, turpini vārīt 1 minūti, noņem no uguns. Iemaisi karstajā krējumā sakapātu šokolādi, apmaisi, līdz visa šokolāde izkususi.
- Lej traukā, dzesē istabas temperatūrā, tad liec ledusskapī un turpini dzesēt, līdz masa stingra (apmēram 2 stundas). Kamēr dziest trifeļu masa, sagatavo riekstu karameli.
- Katliņā vai pannā ar biezu apakšu ber cukuru, pielej pāris ēdamkarotes ūdens, karsē, apmaisi, līdz cukurs izkusis, tad turpini karsēt nemaistot, līdz cukurs sāk iekrāsoties brūns.
- Karamelē ber sauju notīrītu, apgrauzdētu un no miziņām attīrītu lazdu riekstu, karsē vēl īsu brīdi, rūpīgi maisot. Uzmani, lai cukurs nesadeg!
- Izlej uz iepriekš sagatavotas, labi ietaukotas cepešpannas, ļauj atdzist. Kad karamele atdzisusi, salauz gabalos un samal virtuves kombainā diezgan smalki.
- No atdzisušās trifeļu masas ar tējkaroti ņem gabaliņus, vel valrieksta lieluma lodītes, apviļā riekstu karamelē.
Recepte: Ieva Eihmane
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru