14.04.15

Baltās šokolādes trifeles ar riekstu karameli

Sastāvdaļas:

Trifele:

  • 25g sviesta
  • 50ml salda krējuma
  • 225g baltā šokolāde, sakapāta

Riekstu karamele:

  • ½ glāze cukura
  • 2 ēd.k. ūdens
  • 1 sauja lazdu riekstu (apgrauzdēti un notīrīti)

Rezultāts:

  • 20 gab.
Baltās šokolādes trifeles

Pagatavošana:

  1. Katliņā sviestu un saldo krējumu lēni uzvāri, turpini vārīt 1 minūti, noņem no uguns. Iemaisi karstajā krējumā sakapātu šokolādi, apmaisi, līdz visa šokolāde izkususi.
  2. Lej traukā, dzesē istabas temperatūrā, tad liec ledusskapī un turpini dzesēt, līdz masa stingra (apmēram 2 stundas). Kamēr dziest trifeļu masa, sagatavo riekstu karameli.
  3. Katliņā vai pannā ar biezu apakšu ber cukuru, pielej pāris ēdamkarotes ūdens, karsē, apmaisi, līdz cukurs izkusis, tad turpini karsēt nemaistot, līdz cukurs sāk iekrāsoties brūns.
  4. Karamelē ber sauju notīrītu, apgrauzdētu un no miziņām attīrītu lazdu riekstu, karsē vēl īsu brīdi, rūpīgi maisot. Uzmani, lai cukurs nesadeg!
  5. Izlej uz iepriekš sagatavotas, labi ietaukotas cepešpannas, ļauj atdzist. Kad karamele atdzisusi, salauz gabalos un samal virtuves kombainā diezgan smalki.
  6. No atdzisušās trifeļu masas ar tējkaroti ņem gabaliņus, vel valrieksta lieluma lodītes, apviļā riekstu karamelē.
Recepte: Ieva Eihmane

Nav komentāru: