![]() |
Zemesriekstu – banānu saldējums |
Zemesriekstu – banānu saldējums
Gatavus banānus sagrieziet nelielos gabaliņos un uz 2 stundām ielieciet
ledusskapī. Ar blendera vai virtuves kombaina palīdzību uztaisiet no tiem
biezputru, pievienojiet zemesriekstu eļļu un samaisiet līdz vajadzīgajai
konsistencei. Ēdienu var pasniegt uzreiz vai saldējuma veidā, to iepriekš
atdzesējot.
![]() |
Zemeņu pomāde |
Zemeņu pomāde
Lai pagatavotu zemeņu pomādi, mikroviļņu krāsnī ir jāizkausē baltā šokolāde,
tad jāsamaisa ar zemeņu glazūru. No zemeņu pomādes var uztaisīt jaukas
figūriņas, liekot to formiņās.
![]() |
Šokolādes trifeles |
Šokolādes trifeles
No sākuma saputojiet saldā krējuma sieru un uz pannas vai mikroviļņu krāsnī
izkausējiet šokolādi. 30 sekundes rūpīgi maisiet kopā abus komponentus.
Izveidojiet nelielas bumbiņas un ievietojiet tās ledusskapī uz vienu stundu,
lai sacietē. Izkausējiet papildporciju ar šokolādi. Izvelciet šokolādes sagataves
no ledusskapja un pa vienai iemērcējiet tās šokolādē.
Trifeles ir gatavas.
![]() |
Banānu – linsēklu krekeri |
Banānu – linsēklu krekeri
Samīciet banānu līdz krēmveida masai un pievienojiet sauju linsēklu. Iegūto
maisījumu lieciet uz ietaukotas cepeškrāsns pannas un cepiet 170 grādu
temperatūrā 20 minūtes.
![]() |
Siera čipsi |
Siera čipsi
Sarīvējiet Čedaras sieru (vai jebkuru citu cieto sieru) un izlieciet uz pannas,
noklātas ar cepamo papīru. Izveidojam no tā aplīšus un cepam 190 grādu
temperatūrā 5 minūtes. Lieliska uzkoda pie alus!
![]() |
Mandeļu cepumi |
Mandeļu cepumi
Samaisiet kopā kondensēto pienu ar kokosriekstu skaidām līdz lipīgai masai.
Izveidojiet nelielas bumbiņas un apcepiet tās brūnus (vienu minūti).
![]() |
Ķirbju mafīni |
Ķirbju mafīni
Ķirbju mīkstumu sajauciet kopā ar konditorijas maisījumu kēksiem, līdz masa
sabiezē. Ar iegūto masu aizpildiet ietaukotas formiņas un cepiet cepeškrāsnī
200 grādos 20 minūtes.
![]() |
Auzu cepumi |
Auzu cepumi
Līdz viendabīgai lipīgai konsistencei samīciet auzu pārslas ar banāniem. No
iegūtās masas formējiet cepumus un 15 minūtes cepiet cepeškrāsnī 170 grādos.
![]() |
Barojošie batoniņi |
Barojošie batoniņi
Sasmalciniet dateles līdz viendabīgai, biezai masai (blenderī vai virtuves
kombainā). Pievienojiet auzu pārslas un labi samaisiet. No iegūtā maisījuma
izveidojiet batoniņus un ievietojiet ledusskapī. Pēc kāda laika tie ir gatavi
lietošanai.
![]() |
Biskvīti |
Biskvīti
Samaisiet kopā miltus ar irdinātāju un pienu. Aizpildiet ar masu formiņas un
cepiet 230 grādos aptuveni 20 minūtes.
![]() |
Kēksi |
Kēksi
Sauso kēksu maisījumu izberiet traukā un pielejiet tajā istabas temperatūras
gāzētu ūdeni. Samaisiet un ar iegūto maisījumu aizpildiet kēksu formiņas par
2/3. Cepiet līdz gatavībai. Maisījumam var pievienot riekstus, žāvētus augļus
vai jebkuras citas piedevas pēc jūsu ieskatiem.
![]() |
”Austiņas” |
”Austiņas”
Jums būs vajadzīgs cukurs un saldēta bezrauga kārtainā
mīkla. Apberiet mīklas plāksnes bagātīgi ar cukuru no abām pusēm. Platuma malas
vienādi rullējiet uz mīklas plāksnes vidu. Sagrieziet izveidoto ”desiņu”
šķēlēs, kārtojiet uz cepamā papīra cepešpannā. Cepiet 220 grādos, iepriekš
uzsildītā cepeškrāsnī, 6-8 minūtes.
![]() |
Nutellas torte bez miltiem |
Nutellas torte bez miltiem
Šī recepte var likties vienkārša, bet tās veiksmīga pagatavošana ir atkarīga no
pareizas sastāvdaļu sajaukšanas. Sakuliet olas uz maksimālā ātruma aptuveni 6
minūtes līdz trīskāršam apjomam. Šokolādes pastu „Nutella” izkausējiet
mikroviļņu krāsnī, tad pakāpeniski pievienojiet tai sakultas olas un samaisiet
līdz viendabīgai masai. Ieeļļotā formā, iepriekš noklātā ar pergamenta papīru,
ielejiet mīklu un cepiet 20-25 minūtes līdz gatavībai.
![]() |
Sorbets no gāzēta dzēriena |
Sorbets no gāzēta dzēriena
Ar blendera vai virtuves kombaina palīdzību līdz cietai konsistencei sajauciet kopā nedaudz gāzēta dzēriena un saldināta piena. Iegūto maisījumu ievietojiet ledusskapī un pasniedziet atdzesētā veidā.
Avots
Avots
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru