15.04.15

Čilli želeja

Sastāvdaļas:

  • 150g sarkanā čilli – kātiņš izņemts, sēklas iztīrītas
  • 150g iztīrītas sarkanās paprikas
  • 600 ml baltvīna vai ābolu etiķa
  • 1kg ievārījuma cukura

Rezultāts:

  • 8 x 150ml burciņas

Viegli pagatavojama, pikanta, krāsaina un tik garšīga. Pasniedz brokastīs kopā ar vārītu olu, pudienās ar ceptu gaļu vai vakariņās kā uzkodu kopā ar sieru. 
Čilli želeja
Pagatavošana:
  1. Iztīrītās čilli pākstis rupji sakapā, liec virtuves kombainā, pulsa režīmā pāris reižu sasmalcini. Liec klāt gabalos sagrieztu saldās sarkanās paprikas mīkstumu, visu sasmalcini, taču tā, lai paliktu nelieli piparu gabaliņi.
  2. Katlā vai platā, dziļā pannā lej etiķi, tam pievieno cukuru, uzvāri.
  3. Pievieno piparu masu un uz nelielas uguns turpini vārīt 10 minūtes.
  4. Pirms pildīšanas burciņās masu nedaudz padzesē, līdz tā sāk recēt, lai varētu tajā vienmērīgi izmaisīt piparu plēksnītes.
  5. Pildi sterilizētās burciņās, atdzesē pilnīgi, aizvāko.
Recepte: no grāmatas ''Nigellas Ziemassvētki'' (''Nigella Christmas'')

Nav komentāru: