Sastāvdaļas:
- 150g sarkanā čilli – kātiņš izņemts, sēklas iztīrītas
- 150g iztīrītas sarkanās paprikas
- 600 ml baltvīna vai ābolu etiķa
- 1kg ievārījuma cukura
Rezultāts:
- 8 x 150ml burciņas
Viegli pagatavojama, pikanta, krāsaina un tik garšīga. Pasniedz brokastīs kopā ar vārītu olu, pudienās ar ceptu gaļu vai vakariņās kā uzkodu kopā ar sieru.
Čilli želeja |
Pagatavošana:
- Iztīrītās čilli pākstis rupji sakapā, liec virtuves kombainā, pulsa režīmā pāris reižu sasmalcini. Liec klāt gabalos sagrieztu saldās sarkanās paprikas mīkstumu, visu sasmalcini, taču tā, lai paliktu nelieli piparu gabaliņi.
- Katlā vai platā, dziļā pannā lej etiķi, tam pievieno cukuru, uzvāri.
- Pievieno piparu masu un uz nelielas uguns turpini vārīt 10 minūtes.
- Pirms pildīšanas burciņās masu nedaudz padzesē, līdz tā sāk recēt, lai varētu tajā vienmērīgi izmaisīt piparu plēksnītes.
- Pildi sterilizētās burciņās, atdzesē pilnīgi, aizvāko.
Recepte: no grāmatas ''Nigellas Ziemassvētki'' (''Nigella Christmas'')
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru