Portugāļiem patīk gaļu gatavot ilgi, līdz tā ir mīksta un sulīga. Arī šajā receptē prasās pēc ilgas gatavošanas – vīna savārīšana, gaļas iemarinēšana un tad visa gatavošana, bet tas noteikti nevar būt šķērslis gatavošanai. Pamēģini, un tad sapratīsi, kāpēc ir vērts to pagatavot.
Sastāvdaļas:
- 750 g liellopa gaļas, pleca daļa
- 1 l sausa sarkanvīna
- 1 tējk. kanēļa
- 10 melno piparu graudi
- 4 krustnagliņas
- nedaudz svaigas raudenes
- 3 palieli sīpoli, sakapāti
- 3 tomāti, neielos kubiņos
- 2 burkāni, sagriezti nelielos kubiņos
- 2 āboli, kubiņos
- jūras sāls
![]() |
Liellopa gaļa portugāļu gaumē |
Pagatavošana:
- Katliņā lej sarkanvīnu, pievieno garšvielas un uzvāri. Kad tas uzvārās, nogriez liesmu un ļauj vārīties 40 minūtes, lai izvārās aklohols. Atdzesē.
- Gaļu sagriez kubiņos un aplej ar 200 ml savārītā sarkanvīna. Vismaz uz stundu novieto ledusskapī.
- Eļļā apcep burkānus, sagrieztus sīpolus, tomātus un nomizotus, sagrieztus ābolus. Visu kārtīgi apbrūnini. To liec sautējamā katliņā, pievieno samarinēto gaļu kopā ar vīnu, garšvielām un sāli. Pievieno ūdeni, bet tā, lai tā būtu ne vairāk kā gaļas un dārzeņu.
- Sautē, līdz gaļa kļūst mīksta. Pasniedz ar rīsiem.
Recepte: Jānis Eislers
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru