27.04.15

Garneļu žuljēns

 Izsmalcināts žuljēns īstiem gardēžiem! Viegli pagatavojams un pasakaini garšīgs ēdiens.

4 porcijām

Sastāvdaļas:
  •  200 g tīrītas garneles,
  • 250 ml saldā krējuma (35 %),
  • 100 g Krievijas siera,
  • 1,5 ēd.k. kviešu miltu,
  •  1 ēd.k. sviesta,
  • ½ – 1 tējk. sāls,
  • ½ tējk. maltu melno piparu.

Garneļu žuljēns
Pagatavošana:
  1. Uz mazas pannas nedaudz apgrauzdē kviešu miltus. Kad tie viegli dzelteni, pievieno sviestu un maisa, līdz izveidojas viendabīga masa. 
  2. Pēc tam pievieno saldo krējumu un uz lēnas uguns karsē, nemitīgi maisot, līdz masa nedaudz sabiezē. Tad noslēdz uguni un sakuļ ar putojamo slotiņu. 
  3. Garneles saliek žuljēna trauciņos, pārlej ar saldo krējumu, pārkaisa ar sieru un cep +180 grādos, kamēr garoziņa kļūst zeltaini brūna (8 – 10 minūtes).


Garneļu un laša žuljēns


Sastāvdaļas:
  • 400 g atkausētu garneļu
  • 200 g svaiga laša bez ādas, sagriezts kubiņos,
  • 1 baltais sīpols, nomizots, sasmalcināts
  • 8 ķiršu tomātiņi, pārgriezti uz pusēm
  • 400 g Čedaras siera, sarīvēts
  • 200 ml saldā krējuma
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas

Garneļu un laša žuljēns
Pagatavošana:
  1. Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Sagatavo 4 karstumizturīgus trauciņus.
  2. Katrā trauciņā, vienmērīgi sadalot, liec sīpolus, garneles, lasi un ķiršu tomātiņus. Pieber sāli, piparus, pielej saldo krējumuun pa virsu liec rīvētu sieru. Trauciņus liec krāsnī uz 20 minūtēm, līdz lasis ir gatavs un siers izkusis un apbrūnējis.
  3. Pasniedz ar bagetes šķēlītēm.
Franču bagete


Pasniegšanai:  1 franču bagete, sagriezta šķēlītēs

Autors: Zane Kilboka


Nav komentāru: