28.04.15

Gar­ne­ļu kokteilis

Sa­stāv­da­ļas: 
  • 500 g svai­gu gar­ne­ļu as­tī­šu,
  •  250 ml ma­jo­nē­zes,
  •  6 ēdam­ka­ro­tes ke­ču­pa,
  • 4 pi­lie­ni Ta­bas­ko mēr­ces,
  • 1 apel­sīns,
  • 6 lie­las sa­lātu ­la­pas.

Gar­ne­ļu kokteilis
Pa­ga­ta­vo­ša­na: 
  1. Gar­ne­ļu as­tī­tes no­ska­lo, pan­nā uz­vā­ra 2 lit­rus ūdens, kam pie­vie­nots sāls. 
  2. Ie­met gar­ne­ļu as­tī­tes ver­do­šā ūde­nī un pēc 2 mi­nū­tēm no­kāš, at­dze­sē. 
  3.  Bļo­dā sa­mai­sa ma­jo­nē­zi, ke­ču­pu un Ta­bas­ko mēr­ci. 
  4. Apel­sī­nam no­rī­vē plā­nas mi­zas strē­me­lī­tes. No pus­apel­sī­na iz­spiež su­lu un pie­vie­no kok­tei­ļa mēr­cei. Ja apel­sīns nav īpa­ši su­līgs, iz­spiež su­lu no vis­a aug­ļa. 
  5. No­lo­bī­tās gar­ne­ļu as­tī­tes ie­mai­sa mēr­cē. 
  6. Sa­lāt­la­pas no­ska­lo un no­su­si­na. Trau­ci­ņos liek pa sa­lāt­la­pai. Ja la­pas snie­dzas pār­i ma­lām, tad kok­tei­lis iz­ska­tī­sies vi­zu­āli skais­tāks. 
  7. Gar­ne­ļu kok­tei­li liek trau­ci­ņos un iz­ro­tā ar apel­sī­na mi­zas strē­me­lī­tēm. 
  8. Uz 5 mi­nū­tēm ie­liek le­dus­ska­pī un pēc tam pa­sniedz.

Nav komentāru: