Sastāvdaļas:
- 500 g svaigu garneļu astīšu,
- 250 ml majonēzes,
- 6 ēdamkarotes kečupa,
- 4 pilieni Tabasko mērces,
- 1 apelsīns,
- 6 lielas salātu lapas.
Garneļu kokteilis |
Pagatavošana:
- Garneļu astītes noskalo, pannā uzvāra 2 litrus ūdens, kam pievienots sāls.
- Iemet garneļu astītes verdošā ūdenī un pēc 2 minūtēm nokāš, atdzesē.
- Bļodā samaisa majonēzi, kečupu un Tabasko mērci.
- Apelsīnam norīvē plānas mizas strēmelītes. No pusapelsīna izspiež sulu un pievieno kokteiļa mērcei. Ja apelsīns nav īpaši sulīgs, izspiež sulu no visa augļa.
- Nolobītās garneļu astītes iemaisa mērcē.
- Salātlapas noskalo un nosusina. Trauciņos liek pa salātlapai. Ja lapas sniedzas pāri malām, tad kokteilis izskatīsies vizuāli skaistāks.
- Garneļu kokteili liek trauciņos un izrotā ar apelsīna mizas strēmelītēm.
- Uz 5 minūtēm ieliek ledusskapī un pēc tam pasniedz.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru