29.04.15

Sāļais kliņģeris

Sastāvdaļas: 
  •     rauga mīkla 
  •     skābais krējums 
  •     svaigi šampinjoni 
  •     svaigi burkāni 
  •     sīpoli 
  •     marinēti gurķi 
  •     siers 
  •     paprika 
  •     sēkliņu maisījums dekoram 
  •     sviests pārziešanai 

Sāļais kliņģeris
Pagatavošana: 

  1.     Šampinjonus sasmalcina un apcep. 
  2.     Burkānus nomizo, sarīvē un arī apcep. 
  3.     Smalki sagriež sīpolus, un, ticiet vai nē - apcep. 
  4.     Izrullē rauga mīklu, to pārziež ar skābo krējumu. 
  5.    Sāk kārtot pildījumu: liek visus apceptos dārzenīšus, pārkaisa papriku, kura sagriezta     smalkos kubiņos. 
  6.     Tad pa virsu liek salmiņos sagrieztus marinētos gurķus un uzrīvē sieru. 
  7.     Kliņģeri rūpīgi sarullē desiņā, veido vēlamo formu. 
  8.     Tad to pārsmērē ar izkausētu sviestu un pārkaisa sēkliņu maisījumu. 
  9.     Kliņģeri liek cepties 180 grādos apmēram 40 minūtes. 
  10.     Atdzisušu kliņģeri dekorē pēc patikas - griežot dārzeņu puķītes. Dekorācijas iezīmē       ar saputotu saldo krējumu, kuram piebērts sāls - spiežot caur tūtiņu. 


Nav komentāru: