20.02.16

Svaigu kāpostu plāceņi

Sastāvdaļas
  • 600g jauno kāpostu
  • 3 glāzes auzu pārslu
  • sīpols
  • 4 olas
  • zaļumi
  • sāls
  • pipari
  • eļļa
  • skābais krējums

Svaigu kāpostu plāceņi 
Pagatavošana
  1. Auzu pārslas pārlej ar karstu ūdeni, nosedz, atstāj uzbriest.
  2. Kāpostus sagriež smalki, pārkaisa ar sāli un ar rokām saspaida, lai parādās sula. 
  3. Kāpostiem pieliek olas, piparus, smalki sagrieztu un eļļā apceptu sīpolu, sagrieztus zaļumus un auzu pārslas bez šķidruma.
  4. No sagatavotās masas sakarsētā eļļā cep nelielus plāceņus no abām pusēm brūnus. 
  5. Pasniedz ar skābu krējumu.

Nav komentāru: