Manas bērnības cepumi, ko cepa mana vecmāmiņa!
Šie bija
biežāk ceptie cepumi mūsu mājās. Parasti vecmāmiņa piecepa pilnu lielo bļodu!
Sastāvdaļas:
- 300 g sviesta;
- 200 g cukura;
- 2 olas;
- 600 g kviešu miltu;
- 5 g skāba krējuma.
![]() |
Vecmāmiņas cepumi |
Pagatavošana:
- Sviestu saputo ar cukuru, pievieno saputotas olas un visu kārtīgi izmaisa.
- Pieber miltus, pieliek krējumu un samīca viendabīgu mīklu. Mīklu uz stundu noliek ledusskapī atdzišanai;
- No gatavās mīklas veido 5- 10 cm garus cepumus, izmaļot mīklu caur gaļas mašīnu, kurai piestiprināta speciāla cepumu veidnīte (tādas veidnītes ir katras gaļas mašīnas komplektācijā);
- Cepumus liek uz ietaukotas plāts un cep 180 grādu temperatūrā gaiši brūnus.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru