23.05.09

Vecmāmiņas cepumi


 Manas bērnības cepumi, ko cepa mana vecmāmiņa!

Šie bija biežāk ceptie cepumi mūsu mājās. Parasti vecmāmiņa piecepa pilnu lielo bļodu!

Sastāvdaļas:
  • 300 g sviesta;
  • 200 g cukura;
  • 2 olas;
  • 600 g kviešu miltu;
  • 5 g skāba krējuma.

Vecmāmiņas cepumi
Pagatavošana:
  1. Sviestu saputo ar cukuru, pievieno saputotas olas un visu kārtīgi izmaisa. 
  2. Pieber miltus, pieliek krējumu un samīca viendabīgu mīklu. Mīklu uz stundu noliek ledusskapī atdzišanai;
  3. No gatavās mīklas veido 5- 10 cm garus cepumus, izmaļot mīklu caur gaļas mašīnu, kurai piestiprināta speciāla cepumu veidnīte (tādas veidnītes ir katras gaļas mašīnas komplektācijā);
  4.  Cepumus liek uz ietaukotas plāts un cep 180 grādu temperatūrā gaiši brūnus.


Nav komentāru: