16.12.12

Pīrādziņi ar kāpostu pildījumu

Sastāvdaļas
  • 500 g milti,
  • 0.5 l piens,
  • 200 g margarīns,
  • 1 tējk. sāls,
  • 2 ēdk. Cukurs,
  • 50 g raugs,
Pīrādziņi ar kāpostu pildījumu

 Pildījums:
  • 1 kg svaigs kāposts
  • 1 sīpols,
  • 2 olas
 Pagatavošana: 
  1. Raugu sadrupina un tam pievieno 1 tējk. silta ūdens,1 tējk. cukura un visu noliek siltumā, lai atdzīvojas rauga sēnīte,
  2. Siltam pienam (35 grādi) pievieno cukuru un sāli, pusi no miltiem un izmaisa,
  3. Pievieno atdzīvināto raugu, iemaisa pārējos miltus, pievieno taukvielas un izmaisa,
  4. Mīklu mīca līdz tā atdalās no trauka malām un rokām,
  5. Sagatavoto mīklu pārkaisa ar miltiem, pārsedz un novieto siltumā uzrūgšanai,
  6. Kad mīkla uzrūgusi (dubultojusies tilpumā), to nospiež uz leju, lai izplūstu ogļskābā gāze, mīklu atkal pārsedz un vēlreiz uzraudzē,
  7. Sagatavo pildījumu: apcep sīpolus, pievieno sagrieztus kāpostus, apcep un sautē līdz tie gatavi, tad pievieno sakapātas vārītas olas, pievieno sāli un piparus pēc garšas.
  8. Mīklu izrullē apmēram 0.5 cm biezā slānī, ar glāzi izspiež mīklas ripas un vidū liek pildījumu, aizspiež kopā malas, un pīrādziņš gatavs!
  9. Pīrādziņus novieto uz ietaukotas cepešpannas ar šuvi uz leju un ļauj tiem vēlreiz uzrūgt, tad pārsmērē ar olas dzeltenumu, un ievieto sakarsētā cepeškrāsnī.
  10. Cep zeltaini brūnus =200 grādos līdz gatavi!

Nav komentāru: