10.03.13

Dzērveņu uzpūtenis


Sastāvdaļas:
  • 3 glāzes ūdens
  • 1 glāze dzērveņu (var būt jebkuras skābas ogas vai āboli )
  • 1/2-1 gl  cukura
  • 1/2 glāze mannas


Pagatavošana:
  • Ūdeni uzvāra, ieber nomazgātas un atlasītas dzērvenes un vāra, kamēr ogas izšķīst (8-10min).
  • Šķidrumu izkāš un biezumus izberž caur sietu.
  • Lej atpakaļ katliņā, pieber cukuru un uzvāra. Kad cukurs izkusis, visu laiku maisot, lēnām, tievā strūkliņā ber klāt mannu. Šis solis jāveic īpaši uzmanīgi, lai neveidotos kunkuļi.
  • Maisot  putru uzbriedina , gatavai tai vajadzētu būt bieza krējuma konsistencē. Tā nedrīkst būt arī pārāk bieza, citādi nevarēsiet uzputot.
  • Ņem nost no plīts un liek auksta ūdens peldē un ik pa brīdim apmaisa, atdzesē līdz remdenai temperatūrai.
  • Ņem mikseri un puto līdz debesmanna palielinājusies apjomā vismaz 3x un palikusi gaišāka.

Dzērveņu uzpūtenis

Pasniedz ar aukstu pienu.

Nav komentāru: