20.03.13

Klasisks biezpiena sacepums


Biezpiena sacepums
 Sastāvdaļas
  • 600 g biezpiens
  • 90g sviests
  • 150 g cukurs
  • 3 olas
  • 90 g milti
  • 1 t’jk.cepamais pulveris
  • 1 paciņa vaniļas cukurs
  • sāls


Pagatavošana:
  • Biezpienu samaļ gaļas mašīnā. Atdala olas dzeltenumus no baltumiem.
  • Sviestu saputo ar cukuru, vaniļas cukuru, pieliek olas dzeltenumus un puto līdz cukurs izkusis. Pievieno biezpienu, iesijā miltus, cepamo pulveri un samaisa.
  • Saputo olu baltumus ar šķipsniņu sāls, iecilā biezpiena masā.
  • Masu liek ietaukotā veidnē, cep cepeškrāsnī 180C ~40 min.

Ēd ar skābu krējumu vai kīseli.

Labu apetīti!

Foto: receptes.lv

Nav komentāru: