24.08.13

Brūnā torte (no vecmāmiņas pūra lādes)

Gatavas tortes svars: 4 kg
Brūnā torte/Foto Daiga Hohlova

Sastāvdaļas
Mīklai:
  • 3 glāzes krējuma,
  • 2 glāzes cukura,
  • 1 ola,
  • 2ēd.k.kakao,
  • soda(naža gals)
  • 1.3kg milti

 Krēmam:
  • 2 glāzes cukura,
  • 6 ēd.k.kakao,
  • 1kg 300g skābs krējums

 Pagatavošana:
  1. Samaisa kakao ar cukuru un sodu, pievieno krējumu un maisa kamēr cukurs izkusis, tad pievieno olu.
  2. Liekam klāt miltus un kārtīgi izmīcam līdz veidojas spīdīga mīklas bumba.
  3. Gatavo mīklu sadalām 14 vienādās daļās. Katru daļu kārtīgi izrullējam uz tortes veidnes formas.
  4. Katru tortes plāksni cep 200 grādu temperatūrā apmēram 8-10 min.
  5. Tortes veidošanai izmantojam 12 izceptās plāksnes, bet 2 plāksnes atstājam drupačām ar ko apkaisīt tortes malas.



Gatavojam krēmu tortei:
  1. Samaisa kakao, cukuru un skābu krējumu. Kad cukurs izkusis, ar iegūto krēmu smērējām izceptās tortes plāksnes (vidēji 7 ēdamkarotes krēma starp divām plāksnēm). 
  2. Kad visas 12 tortes plāksnes savienotas, uzliekam virsū cepamo formu ar slogu un atstājam torti uz nakti, lai ievelkas krēms. Torti rotājam tikai nākamajā dienā!

 Autore iesaka torti ēst 3.dienā, tad tā esot vēl garšīgāka!


Receptes autore: Daiga Hohlova


Nav komentāru: