Sastāvdaļas:
- 700 ml piena
- 1 neliels sīpols
- 1 lauru lapa
- 300 g svaigas zivs filejas
- 300 g kūpinātas zivs filejas
- 100 g sviesta
- 2 ēdk. miltu
- šķipsna svaigi rīvēta muskatrieksta
- šķipsna maltu piparu
- 4 vārītas, mizotas olas
- neliels saišķītis diļļu
- 1 kg kartupeļu
- 50 g labi kūstoša siera
Pagatavošana:
- Lej katliņā 600 ml piena. Liek klāt nomizotu veselu sīpolu, lauru lapu un uzvāra.
- Zivīm izņem asakas, ja tādas ir, un liek karstajā pienā. Uguni nogriež, bet katliņu ar pienu un zivīm atstāj uz karstās plīts vēl 10 minūtes. Pēc tam zivis uzmanīgi izceļ, bet pienu nokāš.
- Pusi sviesta izkausē pannā, iemaisa miltus un cepina tos apmēram minūti. Tad tievā strūkliņā lej klāt nokāsto pienu, nepārtraukti maisot, līdz veidojas gludena, bieza mērce. Iemaisa muskatriekstu un piparus, pagaršo; ja nepieciešams, pievieno sāli.
- Cepamajā traukā liek zivis, sadalītas nelielos gabalos. Tām virsū kārto vārīto olu ceturtdaļas un visu pārkaisa ar sakapātām dillēm un pārlej ar mērci.
- Kartupeļus novāra, nosusina un saspaida ar dakšiņu vai stampu. Pievieno atlikušo pienu un sviestu, un sakuļ, lai veidojas biezenis.
- Uzkarsē krāsni līdz 180°C. Virs mērces kārtā liek kartupeļu biezeni un to visu pārkaisa ar sarīvētu sieru. Cep krāsnī apmēram 40 minūtes.
Gatavošanas laiks 1 stunda
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru