Sastāvdaļas
- 500-600 g vistu akniņas
- sīpols
- 2 ķiploka daiviņas
- 20 g brendija vai ruma
- sāls,
- baltie pipari
- muskatrieksts
- eļļa cepšanai
- 100 g sviesta
Vistu aknu pastēte |
Pagatavošana
- Vistu akniņas attīra no plēvēm, pārlej ar aukstu ūdeni un atstāj pusstundu mērcēties.
- Sīpolu un ķiploku sasmalcina, viegli apcep, pievieno nosusinātas akniņas un uz straujas uguns apcep tā, lai apkārt tās būtu zeltaini brūnas, bet iekšā - rozā. Nogriež uguni, akniņām pārlej brendiju un aizdedzina. Atstāj akniņas nedaudz atdzist.
- Sviestu sagriež nelielos gabaliņos, pievieno akniņas, pieber sāli, piparus, muskatriekstu un visu sablendē viendabīgā masā.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru