Recepte no
senču pūra.
Sastāvdaļas
- 875 ml ūdens
- 125 ml etiķa (9%)
- 50 g cukura
- 30 g sāls
- 5 ēd.k. želatīna
- 3 lauru lapas
- daži melno piparu graudi
- 1 kg tomātu, sagriezti 5 mm šķēlēs
- 3 vidēja izmēra sīpoli, sagriezti 5 mm šķēlēs
Tomāti želejā |
Pagatavošana
- Izmazgā ar verdošu ūdeni burkas un vākus.
- Litra burkās kārto tomātus un sīpolus, pa vidu ieliec lauru lapu un iemet arī piparus. Kad burkas piepildītas, taisi uzlējumu.
- Katlā uzvāri ūdeni, etiķi, cukuru, sāli. Kad tas uzvārījies, pieliec želatīnu, samaisi. Lej uzlējumu burkās virsū tomātiem, lai ir pilnas burkas.
- Viegli uzliec vākus un liec sterilizēt 85 grādu temperatūrā 20 minūtes. Pielej katlā ūdeni tik daudz, lai burkām tas būtu līdz kakliņam. Uzgriez mazu liesmu un sildi. Pasterizēt vajag 85 grādos, bet sasilšanas laikam vajadzētu būt ne ātrākam kā 15 minūtes.
- Kad 20 minūtes pagājušas, cel burkas ārā un uzreiz aizvāko. Ļauj atdzist līdz istabas temperatūrai un tad nes uz pagrabu vai uzglabā vēsā vietā
Rezultāts: 3 x 500 ml
Autors: Signe Meirāne, www.cetrassezonas.lv
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru