Pupiņu
lečo gatavots no pupiņām, apceptiem burkāniem un sīpoliem, ar tomātu pastu un
garšvielām. Pupiņu lečo var lietot uzturā kā pamatēdienu vai kā piedevu
gaļai, padarot vispusīgāku un veselīgāku, bagātina ikdienas vai svētku galdu.
Sastāvdaļas:
- pupiņas – 1 kg
- tomāti – 3 kg
- burkāni – 2 kg
- sīpoli – 2 kg
- paprika – 10
- augu eļļa – 1/2 litrs
- cukurs – 200 g
- sāls – 2 ēdamkarotes
- dilles, pētersīļi
Pagatavošana:
Uz nakti iemērc pupiņas. Vāra pusgatavas. Sajauc ar
sagrieztiem dārzeņiem un eļļu, pieber sāli, cukuru. Uz lēnas uguns vāra 1,5
stundu. Beigās pieber sasmalcinātus zaļumus.
Receptes autore: Gunta
Liepiņa(http://solomajai.blogspot.com)
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru