21.09.13

Pupiņu Lečo


Pupiņu lečo gatavots no pupiņām, apceptiem burkāniem un sīpoliem, ar tomātu pastu un garšvielām. Pupiņu lečo var lietot uzturā kā pamatēdienu vai kā piedevu gaļai, padarot vispusīgāku un veselīgāku, bagātina ikdienas vai svētku galdu.

Sastāvdaļas:

  • pupiņas – 1 kg
  • tomāti – 3 kg
  • burkāni – 2 kg
  • sīpoli – 2 kg
  • paprika – 10
  • augu eļļa – 1/2 litrs
  • cukurs – 200 g
  • sāls – 2 ēdamkarotes
  • dilles, pētersīļi

Pagatavošana:
Uz nakti iemērc pupiņas. Vāra pusgatavas. Sajauc ar sagrieztiem dārzeņiem un eļļu, pieber sāli, cukuru. Uz lēnas uguns vāra 1,5 stundu. Beigās pieber sasmalcinātus zaļumus.


Receptes autore: Gunta Liepiņa(http://solomajai.blogspot.com)


Nav komentāru: