01.10.13

Baklažānu sacepums ar sieru

Nepieciešams
  • baklažāns-400 g
  • 125 g mocarellas
  • 50 g cietā siera
  • 1 ēdamkarote maizes drupaču
  • 1 neliels sīpols
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 2 tomāti
  • sāls, pipari
  • 1 tējkarote cukura
  • olīveļļa
  • baziliks

Foto/Gunta Liepiņa/Bakladžāni ar sieru
Pagatavošana
  1. Tomātiem noņem miziņu un sagriež kubiņos, sīpolu un ķiploku sasmalcina.
  2. Baklažānu sagriež ~0,5 cm biezās šķēlēs, tās saliek uz plātī ieklāta cepampapīra, pārsmērē ar olīveļļu un cep 180 grādos ~20 minūtes.
  3. Pannā uzkarsē eļļu un apcep sīpolu un ķiploku. Pievieno tomātus, cukuru, sāli un piparus, uzvāra un uz mazas uguns sautē 8-10 minūtes, pēc tam pieber sīki sakapātu baziliku.
  4. Nelielā karstumizturīgā formā liek vienu kārtu baklažānu šķēles, virsū - kārtu mazos gabaliņos sagrieztas mocarellas, tomātu masu un rīvētu cieto sieru. Visu atkārto vēlreiz, pārkaisa ar maizes drupačām.
  5.  Cep 20-25 minūtes. Pirms pasniegšanas pāris minūtes atdzesē.

 Klāt pasniedz kraukšķīgu maizi vai salātus.



Nav komentāru: