Nepieciešams
- baklažāns-400 g
- 125 g mocarellas
- 50 g cietā siera
- 1 ēdamkarote maizes drupaču
- 1 neliels sīpols
- 1 ķiploka daiviņa
- 2 tomāti
- sāls, pipari
- 1 tējkarote cukura
- olīveļļa
- baziliks
Foto/Gunta Liepiņa/Bakladžāni ar sieru |
Pagatavošana
- Tomātiem noņem miziņu un sagriež kubiņos, sīpolu un ķiploku sasmalcina.
- Baklažānu sagriež ~0,5 cm biezās šķēlēs, tās saliek uz plātī ieklāta cepampapīra, pārsmērē ar olīveļļu un cep 180 grādos ~20 minūtes.
- Pannā uzkarsē eļļu un apcep sīpolu un ķiploku. Pievieno tomātus, cukuru, sāli un piparus, uzvāra un uz mazas uguns sautē 8-10 minūtes, pēc tam pieber sīki sakapātu baziliku.
- Nelielā karstumizturīgā formā liek vienu kārtu baklažānu šķēles, virsū - kārtu mazos gabaliņos sagrieztas mocarellas, tomātu masu un rīvētu cieto sieru. Visu atkārto vēlreiz, pārkaisa ar maizes drupačām.
- Cep 20-25 minūtes. Pirms pasniegšanas pāris minūtes atdzesē.
Receptes avots: http://solomajai.blogspot.com
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru